Wpis z mikrobloga

Jeden klik by wszystkich zgromadzić i w ciemnościach związać ;)

Jednocześnie to trochę smutne, końcówka XVI wieku, człowiek by się pobawił, a wraz z kliknięciem wywaliło wszystkich rywali, z Turkami, którzy dwa razy wcześniej, w tym raz parę lat temu interweniowali mi i Hiszpanii w wojny przeciwko Francji i byli ciężcy do zatrzymania.

#eu4
Jan_K - Jeden klik by wszystkich zgromadzić i w ciemnościach związać ;)

Jednocześn...

źródło: comment_1x4O3pACoKlxJ8J5LHGivFlS93wugNFp.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Reiter: Niecałe 10 lat później i PU na Hiszpanii (rządzili Habsburgowie, a następca miał słabe prawa), Portugalii (bo była pod Hiszpanią) i Szwecji (wsparłem jej dążenia do niepodległości, wybuchła wojna, zawarłem mariaż, a ok. 20-letni król gdzieś wkrótce po wojnie chyba spadł ze schodów), cała Austria ¯\_(ツ)_/¯

@MasterZiomaX: Dokładnie. Fajnie też wygląda lista, gdzie rządzą Habsburgowie po tym jak poklikałem obsadzanie tronów, dynastia musiała chyba ściągnąć wszystkich pociotków.
  • Odpowiedz
@Grewest: Tak wyzwalałem, ale nie po podbiciu, tylko bezpośrednio, tzn. zmuszałem Francję do wypuszczania państw i parę dołączyło (choć nie wszystkie, na screenie widać dwa, które nie weszły, przy czym może dlatego, że przeszły szybko na kalwinizm). Już na dzień dobry pomyliłem się w wypuszczaniu państw z Burgundii i wypuściłem Flandrię, ale zaraz weszła do cesarstwa. Największe zaskoczenie to chyba była mocno poobijana Litwa, choć to w sumie księstwo, więc
  • Odpowiedz