Wpis z mikrobloga

@papiez_: też się na niego czaję od jakiegoś czasu, ale trudno mi uzasadnić zakup skoro mam już Vario-W, a w domu dużo rzeczy do zrobienia xD
  • Odpowiedz
@geuze: trza czasem wydawać powydawać na głupoty :D ja uzasadniam to, że poza domem, na działce czy wyjeździe nie jestem skazany na 2 łyżeczki czibo zalane wrzątkiem
  • Odpowiedz
@papiez_: wypiłem już tysiące kaw, ekspresy ciśnieniowe, aeropresy, hemexy, kawiarki, ekspresy przelewowe, tygielki i inne cuda na kiju.
A zółtą czibo zalaną wrzątkiem nigdy nie pogardzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@papiez_: chciałem sobie w tym roku sprawić, ale są inne priorytety. Jak kupię nową kuchnię to chcę wygospodarować miejsce na jakąś ciśnieniówkę w końcu, najchętniej DB ( ͡º ͜ʖ͡º)

@JuneJohn: ja mam tak samo. Miałem okres hipstersko-przejściowy (podobnie było z piwem), że chciałem pić tylko Specialty albo wolałem nie pić wcale. A teraz napiję się każdej, jeżeli wyboru nie ma.
  • Odpowiedz
@papiez_: Dobry! Mielisz pod przelew? Pod co jeszcze można tym mielić? Ile czasu zajmuje Ci zmielenie 30g? Od dawna się nad nim zastanawiam, ale co rano miele 33g i nie chcę na to tracić za dużo czasu.
  • Odpowiedz
Pod co jeszcze można tym mielić?

@0x7C3: podobno pod wszystko ( ͡º ͜ʖ͡º)

@JuneJohn: ojtamojtam. Dalej kupuję sobie różne zabawki, ale akurat niezwiązane z kawą, bo trochę mi się już znudziło. Jestem tak leniwą dupą, że od pięciu lat kupuję ziarna niemal wyłącznie z jednej palarni. Wyjątkiem są jakieś wypady albo festiwale, wtedy sobie przywiozę coś innego, potem pukam się w głowę, że
  • Odpowiedz
@JuneJohn: też nie jestem jakimś kawowym ąę, ale lubię lepszą kawusię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@geuze: cyk na raty ʕʔ
@0x7C3: pod przelew, aeropressa, ekspres. Daje rade nawet pod esspreso, ale nie mam takiego jakościowego ekspresu który robi dobre. Pod v60 ok 30 sek. Mielę na ogół z 20-24g. Ostatnio ok 36-40g to już ponad minutę.
  • Odpowiedz