#spam #email #mailgrupowy #informatyka #internet #webdev Spotkaliście się z czymś takim? Cały czas dostaję jakiś spam, nie wiem jak sobie z tym poradzić... hosting hekko, spamassasin na największą czułość, maila (już) nigdzie nie udostępniam...
@Koliat: @Michu2018: @loculi: hmm, wstępnie doszedłem do tego, że mam stronę klienta, która kiedyś była zainfekowana i teraz znalazłem w folderze cache jakieś 2 pliczki .php w których był mój adres e-mail. Od tej chwili zauważalnie mniej spamu przyszło (3 maile), niby spróbowałem się wypisać (jeśli by to miało coś dać). No ale nie chcę zapeszać, zobaczymy ;)
Najgorsze co mogłeś zrobić, dałeś im informacje, że maile są i nie życzysz sobie żeby Ci wysyłali. Przerzucą liste wypisanych maili na inny serwis i dostaniesz spam od innych hostów. Oprócz tego, że w mailach mają podpięte obrazki którę weryfikują czy otworzyłeś maila.
Znacie jakieś dobre seriale komediowe z masą absurdu, żenady i czarnego humoru? Lubię The Office, Chłopaki z Baraków, U nas w Filadelfii. Nie pogardzę też bardziej slapstickowymi, skrajnie abstrakcyjnymi w stylu filmów Nielsena i Angie Tribeca. #seriale #komedia
Spotkaliście się z czymś takim?
Cały czas dostaję jakiś spam, nie wiem jak sobie z tym poradzić...
hosting hekko, spamassasin na największą czułość, maila (już) nigdzie nie udostępniam...
źródło: comment_DkQwHE8ELPeznwT6IILXoK5EKd2UmKrs.jpg
Pobierzhmm, wstępnie doszedłem do tego, że mam stronę klienta, która kiedyś była zainfekowana i teraz znalazłem w folderze cache jakieś 2 pliczki .php w których był mój adres e-mail. Od tej chwili zauważalnie mniej spamu przyszło (3 maile), niby spróbowałem się wypisać (jeśli by to miało coś dać). No ale nie chcę zapeszać, zobaczymy ;)
Najgorsze co mogłeś zrobić, dałeś im informacje, że maile są i nie życzysz sobie żeby Ci wysyłali. Przerzucą liste wypisanych maili na inny serwis i dostaniesz spam od innych hostów. Oprócz tego, że w mailach mają podpięte obrazki którę weryfikują czy otworzyłeś maila.