Wpis z mikrobloga

Od kiedy odważyłem sie poszukac w google ile samochód xyz na pb pali na krótkich odcinkach i trafialem na rozne fora to juz wiem ze do pracy odcinek 15km warto pokonywac spacerkiem albo rowerkiem a odcinki ponizej 10000km pociagiem bo na zimnym tylko katuje silnik ( ͡° ͜ʖ ͡°) #protip #motoryzacja #samochody #oswiadczenie
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PoProstuMichal: > 20 letnie auto nie jest starym truchłem?

Starym truchłem może być twoje 8 letnie g---o z reichu. Od kiedy to o stanie samochodu świadczy jego wiek?

A tak serio, to na taki użytek najlepiej kupić jakieś sejczento za 2 tysiace
  • Odpowiedz
poprostu trzeba oczekiwać większych kosztów utrzymania

@cwlmod: kurde, wystarczy raz na miesiąc wskoczyć na obwodnice i dogrzać silnik. 10-20 minut styka i masz spokój. Ale nie, po co, lepiej zatrzeć silnik. Tak tak, znam takie przypadki. Dizel, blisko do pracy, zima. Ze mną możesz dyskutować mateusz ale z fizyką to ty nie szarżuj.
  • Odpowiedz
@FPNgda: Hahaha. Uno nie zawołałem cię tylko autouzupełniłem twój nick, które nie chce pamiętać. Duo, uwielbiam jak takie cebulaczki jak ty zarzucają mi plucie jadem. Off topuje od dobrych wielu postów z różnymi ludźmi podając konkretny przykład, a gdzie ty napisałeś dwa posty w których to ty plujesz jadem bez żadnego argumentu.

Po prostu piękne( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@cwlmod: postawiles sobie teze i starasz sie ja udowodnic. Przejazd komunikacja to okolo 30 minut a autem 12-15. To nie niemozliwosc dojazdu, kiepska kominikacja czy brak polaczen a kwestia wygody sprawia ze osoby wybieraja samochod. Ten dystans uberem to jakies 15 zl, za samo oc moglaby jezdzic miesiac do pracy uberem. Zrozumialbym gdyby dojezdzala z pruszkowa czy innego legionowa....
  • Odpowiedz
@lukaszzz: Czy masz coś nie tak z oczami czy nie potrafisz czytać liczb?

Tak, jesteśmy wygodni i nie g---o mnie obchodzi co są debile z ruchów miejskich myślą dopóki nie dorwą się do władzy. Skoro utrzymanie samochodu jest zacznie tańsze od zbiorkomu + taxi i nieporównywalnie wygodniejsze i zdrowsze od opcji z samym zbiorkomem to oczywiste jest że auto należy kupić.
  • Odpowiedz
@cwlmod: no i jeszcze jedno, ja jezdze autem bo wygodnie, rowerem bo szybko i komunikacja bo czasem mam kaca, jest niepogoda lub po pracy wyskakuje do centrum. Ale nigdy nie bede stawiac tez ze rowerem to c-----o bo sie czlowiek poci i ciuchy gniota (sa prysznice), komunikacja zle bo powoli i autobus nie dojezdza spod domu do pracy (no halo, tak chyba dziala komunikacja ze czasem trzeba sie przesiasc). Zapominasz
  • Odpowiedz
@cwlmod: gdzie sie pomylilem? Masz autobusy z KOR lub hynka co 10 minut srednio, czas przejazdu od 28 minut do 42 minut, jak niby z tego skleiles 2 godziny. Nawet 317 jedzie co 30 minut - tak na wypadek gdyby kolezanka nie potrafila zdazyc na autobus ktory petle ma kilka przystankow wczesniej i jest punktualnie
  • Odpowiedz
@lukaszzz: Czas przejazdu dokąd ty liczysz? Pisałem, że problemem jest przesiadka na którą trzeba czasami czekać 40 minut o późnej porze. Nawet JakDojadę tu nie pomaga.

Ale nigdy nie bede stawiac tez ze rowerem to c-----o bo sie czlowiek poci i ciuchy gniota (sa prysznice)

A ja będę bo nie mam zamiaru tracić czasu pod prysznicem żeby dotrzeć do pracy.

Niech się miasto korkuje. To włodarze mają zapewnić żeby były
  • Odpowiedz
@cwlmod: Twoja sprawa - stoj w korku majac tyle alternatyw. Miasto zapewnia na tyle sprawna komunikacje ze mieszkancy sa w stanie sie przemiescic. I to za cene baku paliwa - bilet na 3 miesiace.

Ps: przed wyjsciem do pracy i tak bierzesz prysznic wiec ten czas tak czy siak „tracisz” na pojscie do pracy...
  • Odpowiedz
@lukaszzz: Boże o czym ty p--------z.

Miasto zapewnia na tyle sprawna komunikacje ze mieszkancy sa w stanie sie przemiescic.

Skończmy już rozmowę bo jesteś jednym z tych ludzi z głową w dupie co jedną linią dojeżdżają do
  • Odpowiedz
@cwlmod: wez meliske sobie zaparz bo sie denerwujesz od rana. Jadac do pracy mam jedna przesiadke ale z drugiej strony wczesniej wynajmujac a nastepnie kupujac mieszkanie zwrocilem przede wszystkim uwage na dojazd do pracy czy centrum. Jakos nie moze Ci przejsc przez mysl to, ze komus komunikacja pasuje? Ze traktuje ją jak normalna rzecz w miescie z ktorej korzysta sie tak jak z calej reszty infrastruktury?

Ps: Co do prysznica
  • Odpowiedz
@lukaszzz: >Jakos nie moze Ci przejsc przez mysl to, ze komus komunikacja pasuje

Mnie cały czas przechodzi przez myśl, że w miastach żyje plebs intelektualny, który trzyma głowę w dupie i nie potrafi zauważyć że nie wszyscy maja taki zajebisty dojazd.

no ale to ja i moje standardy higieniczne

Jeśli nie pracujesz na budowie, to nie jest to standard higieniczny tylko twoje wygłupy. Jak wolisz.
  • Odpowiedz