Wpis z mikrobloga

Od kiedy odważyłem sie poszukac w google ile samochód xyz na pb pali na krótkich odcinkach i trafialem na rozne fora to juz wiem ze do pracy odcinek 15km warto pokonywac spacerkiem albo rowerkiem a odcinki ponizej 10000km pociagiem bo na zimnym tylko katuje silnik ( ͡° ͜ʖ ͡°) #protip #motoryzacja #samochody #oswiadczenie
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cwlmod: w miastach czesciej zyje plebs intelektualny ktory podejmuje nieracjonalne ekonomiczne decyzje, np mieszkanie na bialolece a praca na Sluzewiu ;) albo jazda do centrum autem, moznaby tak wymieniac...

Co do higieny to nie bede wdawal sie w dyskusje, bo nie tego dotyczy ten offtop
  • Odpowiedz
@lukaszzz: > w miastach czesciej zyje plebs intelektualny ktory podejmuje nieracjonalne ekonomiczne decyzje, np mieszkanie na bialolece a praca na Sluzewiu ;)

O dokładnie o takich ludziach jak ty pisałem. Dupki mają szczęście mieć świetną lokalizację mieszkania i w dupie mają całą resztę. Może powinno się was lepiej opodatkować, żebyście skłądali się na zbiorkom dla ludzi którzy właśnie mieszkają na białołęcę.

Mój kumpel kupił tam mieszkanie, a pracuje przy rondzie
  • Odpowiedz
@cwlmod: ale czy to moja wina ze kolega kupil mieszkanie tak zle skomunikowane? Ja zamiast spedzac czas w korkach i psioczac na sytuacje podjalem takie a nie inne decyzje ktore wiazaly sie z wyzszymi wydatkami. Moze to Was trzeba opodatkowac za wjazd prywatnym autem, skoro placicie podatki na Bialolece a rozjezdzacie srodmiejskie trawniki? Oczywiscie miasto powinno dazyc do lepszej komunikacji nawet tak odleglych dzielnic ale nawet z glupiego pruszkowa dojazd
  • Odpowiedz
@lukaszzz: Tak tak k---a oczywiście. Zawsze znajdziesz jakąś wymówkę, żeby uzasadnić swoje debilizmy.

Dzielnica MIASTA WARSZAWY źle skomunikowana? - wina osób kupujących tam mieszkania

Nie masz dobrego połączenia do pracy, gdzie samochodem jedziesz 10 razy krócej? - jesteś śmierdzącym leniem, który woli wygodne auto niż śmierdzący i przeładowany zbiorkom

@lukaszzz: Mam nadzieję że twoja firma zrobi cię w c---a i przeniesie siedzibę, tak żeby musiał objeżdżać połowę Warszawy
  • Odpowiedz
@cwlmod: hej, napij sie tej herbatki, ja tam nikomu zle nie zycze ale przed kupnem mieszkania kilka razy przejechalem sie w okolice zbiorkomem, autem zeby sprawdzic jaki mam dojazd. To ze administracyjnie jest to Warszawa to nic nie zmienia skoro infrstruktury brakowalo w momencie zakupu. Miasto Warszawa nie bierze odpowiedzialnosci za to, ze deweloperzy buduja na potege tam gdzie maja duzy bank ziemi, kladac lache na infrastrukture. Co wiecej, dajmy
  • Odpowiedz
@lukaszzz: Jak zwykle odwracasz kota ogonem. Nie wiesz gdzie będziesz pracował za rok więc co to za p---------e. No cóż jeśli uważasz, że samowola developerów jest również poza wpływem samorządu to nie mamy o czym rozmawiać. Mam już dosyć przekonywania konia, że ziemia nie jest płaska.

Pozostanę przy swoim i życzę ci rowerowania wśród spalin w korku. Im mniej idiotów w mieście tym większa szansa, że ulice nie zostaną zmniejszone
  • Odpowiedz
@cwlmod: frustracje porannymi korkami rozumiem ale zeby „wyborca ruchow miejskich” uzywac jako obelge to trzeba miec problemy... sam nie wiem z czym? Zauwaz ze nie wyrzucam samochodow z miasta tylko zwracam uwage na przyczyny problemu a nie jego objawy

No i dalej nie odpisales gdzie czlowiek pracowal kupujac swoje wlasne M ale dolary przeciw orzechom ze na lewym brzegu ;)

A co do rowerkowania w spalinach to filtr kabinowy rowniez
  • Odpowiedz