Aktywne Wpisy
urwis69 +808
Syn mi się urodzil!
Pijta ze mna kompot mircy! 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Pijta ze mna kompot mircy! 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Lujdziarski +157
Na początku lat 80, urodziła się moja siostra, jako wcześniak. Zmarła po 3 dniach. Dzisiaj, albo nawet te 10 lat później by ją odratowali.
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
@Lester_Burnham: To. Tak jak już ludzie wyżej pisali - auto to narzędzie, od tego jest żeby nim jeździć. Takie przesadne dbanie o gruzy za 10-20k to domena mieszkańców wsi. Jak mieszkałem w swoim Słoikowie to sam taki byłem, bo tam auto to wiadomo jaką ma wartość. W mieście, gdzie obok jeżdżą auta po 200k, to na swojego gruza już się tak
Grunt to żeby od razu nie ruszać po odpaleniu zimnego silnika i dać te paręnaście/parędziesiąt sekund na rozprowadzenie oleju, a potem na początku jazdy nie dawać ostro w palnik.
Ot kwestia tego, że parametry reologiczne oleju zależne są od temperatury(plus rozrzedzany ścinaniem), a gdy zimno, jego lepkość zauważalnie się podwyższa (zależy jakie auto i tak dalej, ale niekiedy można
Jak sie rozwali to trudno. Ale niezle sobie radzi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Adrian00 Nie w każdej
@Crow7422: Ale przez pierwsze 3km z tych 15km silnik psuje sie tak samo mocno jak przez 3km gdy ktos tyle dojezdza do roboty ;-)
@cwlmod: niezla projekcja. Swietnie pokazales swoj poziom intelektualny xD
@geuze:
jak ja sobie liczylem miesieczny koszt utrzymania auta to mi wychodzilo taniej taxi/uberem, no ale na sile ci tego udowadniac nie bede. i jasne, oczywiscie mozna kupic jakieś stare truchlo, aby taniej - ja liczylem pod autko ~8 letnie, za 20-25k. i liczylem tylko i
@cwlmod: wlasnie o to chodzi ze jedyna osoba ktora ma urojenia to ty bo ja nie jestem lewakiem xD
Jeśli odjąć koszty kupna auta to koszty benzyny to około 80zł na miesiąc plus 70zł ubezpieczenie. Wciąż dużo brakuje do 600zł, a autem zawsze możesz jeszcze pojechać na zakupy gdzieś poza Warszawę.
@Joze: mnie ten problem nie dotyczy zawsze taan..... podłączam grzałkę do silnika (defa) ( ͡° ͜ʖ
uwazasz, ze mk4 to nie jest stary samochod? 20 letnie auto nie jest starym truchłem? oczywiście, że jest.
@cwlmod: Jak jest w związku, to teraz może sobie jeździć transporterem opancerzonym. A tak serio, to na taki użytek najlepiej kupić jakieś sejczento za 2 tysiace złotych