Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Jakich języków najlepiej się uczyć? Czy ktoś mógłby mi doradzić jakie języki są najlepsze w różnych branżach, jakie są bardziej cenione przez pracodawców?

Które z nich są łatwiejsze, a które trudniejsze, zwłaszcza ze względu na znane już języki?

Uczę się już angielskiego, niemieckiego, francuskiego i od niedawna esperanto.

#jezykiobce #jezyki #naukajezykow
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@seeksoul Naukę esperanto zaczęłam raczej z ciekawości i dla rozrywki - po prostu zaciekawiła mnie idea sztucznego języka; jeszcze niedawno był to dla mnie fenomen, ale teraz wiem z jest ich o wiele więcej.

W sumie nie wiem który byłby lepszy- hiszpański podobno łatwiejszy, ale włoski jest podobny do francuskiego.
  • Odpowiedz
@seeksoul:
Hiszpanski jest prosty, tyle, ze do niczego sie nie przyda. Predzej Niemiecki albo jakis orientalny, na przyklad Japonski, ale to wyzsza szkola jazdy i lata nauki.

W rosyjskim odstrasza mnie trochę inny alfabet, czy trudno jest przyzwyczaić się do nowego
  • Odpowiedz
@Minurdemandas:
A tak swoja droga polecam skupic sie na jednym jezyku. Uczylem sie kilku i wiem jak to sie skonczy- bedziesz sie uczyl co chwile jakiegos nowego(bo kusi) i w praktyce kazdy bedziesz znal po trochu- ani sie nie dogadasz ani w CV sobie nie wpiszesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@Minurdemandas: rosyjski - do nowego pisma i ogólnie alfabetu łatwo się przyzwyczaić, ale nauka czytania zdań w cyrylicy zajmuje po prostu trochę więcej czasu, jeśli mialabym się zacząć uczyć jakiegoś PRZYDATNEGO języka to uczyłabym się hiszpańskiego
  • Odpowiedz