Aktywne Wpisy
Djoki +1
Cześć Miśki, 3 miesiące temu zadzwonił do mnie policjant, że mam przyjść złożyć wyjaśnienia w sprawie incydentu drogowego. Na miejscu okazało się, że jakiś czas temu wymusiłem motocykliście, co spowodowało, że się w---------ł. 10 punktów karnych i 1500 zł mandat karny. Nie przyjąłem. Przyszedł mi list z wyrokiem nakazowym. Wina nie budzi podejrzeń. 1k + koszty sądowe i punkty oczywiście utrzymane, bo inaczej być nie może. Co robić? W zasadzie dobrze dla
Czy wygram w kolejnej instancji?
- Tak 20.7% (30)
- Nie 45.5% (66)
- Nie wiem, ale motocyklista to pierdolony debil 33.8% (49)

simplequestion +148
źródło: temp_file8280246692313828799
Pobierz

#psychologia #psychiatria #schizofrenia
„My, którzy żyliśmy w obozach koncentracyjnych, pamiętamy ludzi, którzy chodzili po barakach, pocieszając innych, oddając ostatni kawałek chleba. Być może było ich niewielu, ale są oni wystarczającym dowodem na to, że człowiekowi można zabrać wszystko z wyjątkiem jednej rzeczy: ostatniej z ludzkich wolności - wyboru swojej postawy w każdych okolicznościach, wyboru swojej drogi.”
- Viktor Frankl, „Człowiek w poszukiwaniu sensu”
Viktor Emil Frankl (ur. 26 marca 1905 w Wiedniu, zm. 2 września 1997 w Wiedniu) [1][2] – austriacki psychiatra i psychoterapeuta, więzień obozów koncentracyjnych, m.in. Auschwitz, jeden z twórców humanizmu psychologicznego. Był doktorem filozofii, a także profesorem neurologii i psychiatrii wydziału medycznego Uniwersytetu Wiedeńskiego oraz profesorem logoterapii American International University w Kalifornii[3].