Wpis z mikrobloga

#cad #autocad #revit #inventor #inzynieria #bim #budownictwo Czy ktoś z was może korzysta z tego typu myszki w swojej pracy na wszelkiego rodzaju programach inżynierskich? Zastanawiam się nad wypróbowaniem takiej opcji (powrzucanie komend, skrótów klawiszowych pod przyciski). Może ktoś ma z tym jakieś doświadczenia?
zaciekly_azot - #cad #autocad #revit #inventor #inzynieria #bim #budownictwo Czy ktoś...

źródło: comment_9RRUUDa2A1So6SPG2ef505W65RXE2VDL.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@elektryk91 Pracuje w programach związanych właśnie z budownictwem, choć może masz rację... aczkolwiek przez to, jakie czasem są pytania na tym tagu to nie czuje większych wyrzutów sumienia ((oo))
  • Odpowiedz
@zaciekly_azot: robie to co ty i mam myszkę R.A.T 5 ma 3 programowalne przyciski ale korzystam tylko z jednego na którym mam ustawione delete i jakoś nie znajduję zastosowania na więcej, jednak większość komend wygodniej mi ustawić na klawiaturze
  • Odpowiedz
@zaciekly_azot: mam taką za 350~ zł, mogę później sprawdzić dokładnie jaki model, i leży w ręcę dużo lepiej niż szit za 20 zł, który mam w robocie, jeśli chodzi o ergonomię. przyciski są ustawione pod kątem, tak jak widać na obrazku, więc nie ma problemu z wciskaniem losowych guzików. choć rzeczywiście jest większa niż 'standardowa' myszka w biurze. mi to pasuje, bo te zwykłe musze trzymać jak orzeszka, ale myślę
  • Odpowiedz
  • 1
@bendarowski ja mam właśnie escape oraz enter na myszce i mega mi to usprawnia pracę- lewą ręką wprowadzam tylko skróty klawiszowe z okolic wsad. Zastanawiam się czy wsadzenie tego wszystkiego pod prawego kciuka nie byłoby jeszcze lepsze
  • Odpowiedz
@zaciekly_azot: działam na logitechu g700s, to dla mnie ideał myszki. ta oraz g602, bocznych tyle mi wystarcza na skróry, makra itp, do tego dołóż klawiature z programowalnymi makrami, mi to mega usprawniło pracę
  • Odpowiedz
@zaciekly_azot: ja mam Logitecha G600 ustawionego pod Autocada i powiem że jest super. Bardzo usprawnia pracę i jak przesiadam się na normalną myszkę to na początku trochę wolno robię i jeszcze naciskam kciukiem bok myszki gdzie nie ma przycisków :D
  • Odpowiedz