Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 178
Właśnie przy dziewczynie zażartowałem, że dzieci nie wolno szczepić bo będą mieć autyzm. Liczyłem na salwę śmiechu.

Tymczasem ona przyznała mi rację i powiedziała, że to prawda i nigdy nie zaszczepi swojego dziecka.
Gdy spytałem skąd ma takie informacje, powiedziała, że dowiedziała się tego na wykładzie na uczelni(!)
A prowadząca zajęcia jest w ciąży ( )

Rozmawiała również z koleżanką z pracy, która ma takie samo zdanie i sama też planuje niedługo dziecko.

Ktoś mi powie co tu się właśnie #!$%@?ło i jakie kroki mam w tej sytuacji podjąć? (
)

#antyszczepionkowcy
#madki
#bekazpodludzi
#rakcontent
##!$%@?
#szczepienia
#szczepionki
  • 31
@Beeercik: o współczuję. Mało co gorsze w związku jak różowa wywali nagle coś takiego, że nawet nie wiesz jak się do tego zabrać. Ręce opadają, głos zatrzymuje się w przełyku. Zaczniesz dyskutować to okopie się we własnych poglądach i nici z bzykania przez tydzień. Będziesz chciał wytłumaczyć - praktycznie nie da się tego zrobić bez udowodnienia jej, że jest kretynką.

No a potem dochodzi jeszcze świadomość tego, że się związąłeś z
@Beeercik ja bym się rozstała bo życie z idiotką to nie dla mnie, ale jeśli nie chcesz to:
- pokazać jej zdjęcia dzieci chorych na ww
-ogarnąć jakiegoś znajomego lekarza z dziećmi i świętą cierpliwością żeby wytłumaczył
-jeśli nie ww to jest jakaś taka akcja promująca szczepienia (coś tam, że jestem lekarzem-kocham-szczepię swoje dziecko - poszukaj, pewnie sa jakieś materiały).
Sprawdź koniecznie jak daleko sięgają te jej zapędy, bo jak raka chce
@soso: @animiesiewaz: Do dziś nie znamy dokładnej przyczyny autyzmu. Wpływ na to mogą mieć geny, ale nie mniejszą rolę mogą mieć czynniki środowiskowe. Ciekawym zagadnieniem w kontekście nie tylko chorób jest epigenetyka.