Aktywne Wpisy
Wrrronika +6
Jaka 1 losowa ciekawostka przychodzi Wam do glowy?
Angmac +104
Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
486 opłata za holowanie samochodu + 40 parking + 100 mandat + taksówki na dojazd = łącznie ~700cbl
zaparkowałem sobie tutaj (teraz troszke inaczej wygląda ta okolica) jakby kogoś interesowało akcja odbyła się następująco:
1) dzwonię na 112 (powinienem na 986) z zapytajką czy mi czasem samochodu nie zholowali, pokierowali mnie na straż miejską na Klimczaka 4 (II oddział terenowy)
2) tam na pięterko przyjąć mandat i uiścić opłaty i tutaj ciekawostka: samochód odbiera się na Alejach Jerozolimskich 56B (bzdura totalna, że muszę jechać do innej lokalizacji odebrać furkę)
3) na parkingu pan z budki pokierował mnie do drugiej budki celem uzupełnienia kwitów, wskazał mi samochód i takietam
4) formalności zajęły max 15min natomiast z uwagi na dojazdy w godzinach szczytu dotarłem do domu 2h później (19:30)
z całej akcji pomimo bólu d--y o piniondz, jedyne co mogę powiedzieć, że obsługa pracowników straży miejskiej była 10/10 od momentu wejścia do budynku, do momentu wypisania mandatu/dopełnienia formalności/opłat,
wszyscy byli bardzo mili, pogodni i pomocni (pierwszy raz znalazłem się w takiej sytuacji, absolutnie nie wiedziałem co robić) także na nich nie ma co narzekać.
Podsumowując straciłem +/- 700cbl za tę samą kasę mógłbym:
- kupić Call of Duty Black Ops IIII ze wszystkimi dodatkami
- jeździć 3 tygodnie uberem do pracy
- zaopatrzyć się w 350 paczek Chochoszoków
- 70 czeropaczków żywca = 280piw (promocja w tesco jest)
- 35 francuzów w gumie #pdk
#warszawa #mordornadomaniewskiej #strazmiejska #pracbaza
@Przepiorek: zaparkować zgodnie z przepisami?
@wonsz_smieszek: nie musiałem, nad Tobą już pojawił się pierwszy wojownik @mmichal na profilu same rowerki i ból d--y o parkujące samochody xD
Komentarz usunięty przez autora
Twoja bryka utrudniala ruch? Czy taka akcja totalnie z d--y?
@Bezzalogowy: załóżmy, że jakiś ludzik umiera na zawał serca, kogo obwiniasz?
a) boga
b) los
c) niezdrowy tryb życia
¯\_(ツ)_/¯
Sam na 986 zgłaszam z dużą przyjemnością samochody zaparkowane na przejściach dla pieszych i gorąco liczę na to że słoma w przeciągu pół
@Przepiorek: Obsmarkałem się xD
chyba jakimś nejmem jesteś c'nie? nawet mam o Tobie notatkę:
Notabene - kiedy dostałeś mandat? Bo widziałem kręcących się w poniedziałek SM w tamtej okolicy :)
@xanat0s dzisiaj czyli we wtorek 09.10, na foci widać.
@xanat0s: właśnie kurde jeszcze wczoraj na "mojej" miejscówce stało 5 samochodów, pewnie też je zholowali... co za przypadek :-)
@Przepiorek: Przecież mamy wolny rynek, nikt nie zabrania budować parkingów (ani udostępniać właścicielom biurowców miejsc) za pieniądze.
odbierając służbowóz wystarczyło, że miałem przy sobie dokumenty od furki + dowód osobisty (zwyczajne potwierdzenie, że jestem obecnym kierowcą pojazdu)
Wychowany w komunie pierwsze co pomyślałem to, że potrzebuję jakiegoś potwierdzenia, że jestem pracownikiem firmy której samochód odbieram, więc pierwsze co to zadzwoniłem do szefa.
o fakturę też nie ma co się upominać bo przecież pracodawca nie wrzuci sobie tego w