Wpis z mikrobloga

Rozwala mnie jaki pozytywny wpływ mają dziewczyny na programistów w zespole :D
W tym tygodniu dołączyły do nas 2 testerki i jedna analityczka - sam mam dziewczynę, ale muszę powiedzieć że patrzeć az miło :D

I co najlepsze :
W tamtym tygodniu spotkania zespołu - parówa party, wszyscy #!$%@?, nic nie działa, większość na wyjebce jakieś stare spodnie, bluzy i pogniecione koszulki
W tym tygodniu - każdy w butach dobrze połączonych ze spodniami, koszule, #!$%@?, włosy poukładane, mnóstwo nowej inicjatywy w projekcie, normalnie inny zespół ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#heheszki #pracbaza #it #korposwiat
  • 105
@Jan0l: Jeśli sugerujesz, że takie problemy oznaczają, że możemy sobie wygodnie stwierdzić, ze wyniki badań są nic nie warte jak nie pasują nam do poglądów to... nie mamy w ogóle o czym gadać xD
Oj tam, u nas nagle wszyscy zrobili się super pomocni, jakieś pomysły im do głowy wpadają, za tydzień już na bilard się ugadaliśmy - dla mnie bomba, w końcu się zespół integruje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Marcelele: Mam nadzieje ze stali sie pomocni dla calego zespolu, a nie tylko dziewczyn. Z punktu widzenia faceta mocno irytujace jest jak jakis fetor w sweterku programisty na twoje pytania burczy
@szybki_zuk: Sugeruję że nie ma za bardzo co im ufać, szczególnie w dziedzinie nauk społecznych i szczególnie jeśli zgadzają się z lewicowymi ideami które amerykańskie środowiska naukowe bardzo chcą pchać.

Tutaj na przykład masz artykuł z poprzedniego tygodnia który został opublikowany w Nature Communications
https://www.nature.com/articles/s41467-018-06292-0
Autorzy patrząc na oceny uczniów potwierdzają wcześniejsze badania pokazujące że wyniki chłopców są bardziej zróżnicowane niż wyniki dziewczyn(co znaczyło by że wśród najbardziej utalentowanych powinno być
@Marcelele: Wątpie, żeby to się utrzymało. Robię trochę w firmie ostatnio gdzie jest dużo kobiet też, na froncie, a mało facetów i tego efektu nie ma, więc może jest tylko chwilowo, bo im nagle ślina cieknie. Wyjebka jest jak zawsze.
@hehenuanek: Zależało by jaka jest różnica w średniej, jak duża jest różnica w wariancji i na jaki procent najbardziej utalentowanych patrzysz. I naturalnie musimy założyć rozkład zbliżony do normalnego w obu przypadkach.
Nawet patrząc tylko na oceny tak jak ten artykuł w przedmiotach ścisłych w górnych 10% było po równo, a w górnym 1% był stosunek 0.8 dziewczyn do chłopców, a w pozostałych przedmiotach w górnych 2% było po równo.

W
@Marcelele: Tylko programista może wariować po zobaczeniu na własne oczy kobiety. I tak wybiorą najmniej scuckowanych i mających w nie #!$%@? i będą ssać im pały a wy będziecie za nie robic taski xD Tak jak w szkole od frajerni się spisuje zadanie rucha z chadami xD Samiczki wszystkich gatunków posiadający pusie tak majom
@Marcelele: będzie śmiesznie, jak ktoś tak się napali na jakąś, a ta wybierze sobie inną osobę z teamu ( ͡° ͜ʖ ͡°) I wydajność spadnie i morale, ale grunt, że teraz jest pokaz klaunów
Też już dawno to zauważyłem. I nie chodzi tylko o to jak się faceci zaczynają ubierać, ale ogólnie się atmosfera zmienia i moim zdaniem zdecydowanie na plus. Szczerze mówiąc, to bym nie chciał pracować w biurze bez kobiet…
@Marcelele: Żal czytać takie stulejarskie historie... Pomijając to, że kobieta w zespole (więcej niż jedna) to słaby pomysł, to nie rozumiem tego jarania się koleżankami. Może dziwny jestem, ale od postawówki, przez liceum, studia i pracę nigdy nie rozważałem wiązania się z kobietami ze swojej klasy/grupy. Z innych to jasne, że tak, ale z własnej? Przecież wtedy i w domu i w pracy jesteś w związku, a w szkole to już