Aktywne Wpisy
Juandeaustria2 +1388
Mirki, warto zatrudniać #rozowepaski do zespołu programistów? Zgłosiła się dziewczyna na entry level. W zespole sami faceci, którzy sporo ogarniają. Moje obiekcje dotyczą ewentualnej atmosfery w zespole. Macie jakieś doświadczenia z kobietami w tej branży? Scrum master here
#korposwiat #korpo #pracait #praca #programista15k #programowanie #kiciochpyta
#korposwiat #korpo #pracait #praca #programista15k #programowanie #kiciochpyta
Co prawda nigdy nie doświadczyłem tego drugiego na szczęście, ale opowiem wam co nieco o tym pierwszym.
Cały życie byłem wychowywany w religijnie rodzinie, gdzie religia zawsze była na pierwszym planie. Przykładowo - od strony ojca cała rodzina głęboko katolicka. Dziadek podczas wojny brał udział w odbiciu jakiegoś świętego obrazka (wiem jak to brzmi, ale tak ponoć było naprawdę - choć większych szczegółów nie znam). Babcia na wsi przewodniczy do tej pory lokalnemu kółku różańcowemu. Stryjek na emeryturze został ministrantem. Od strony matki też wszyscy religijni katolicy, choć nie tacy skrajni - to tacy bardziej "niedzielni" katolicy.
Jak możecie sobie wyobrazić - mnóstwo się nasłuchałem w życiu jakiego to piekła nie zaznam gdy nie będę taki i taki. W piekle podobno jest tak gorąco cały czas, że skóra nie ma szans "ostygnąć" ani jednocześnie spłonąć - najważniejsze, abym był poddany tym torturom cały czas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I takie wizje przedstawia się mnie - dopiero kilkuletniemu dziecku.
Nie pamiętam już jak bardzo wziąłem to sobie na poważnie, ale w jakiś sposób musiałem - gdyż nawet z najbardziej błahych powodów miałem ogromne wyrzuty sumienia. Przykładowo - mam około 10 lat i wolną chatę. Zapraszam do niej kolegę i dwie koleżanki. Bawimy się w trochę bardziej hardkorową wersję "butelki" - gdyż nie ograniczamy się tylko do całowania, a również odgrywamy pozycje seksualne. Głupie bo głupie, ale z seksem to mało było wszystko związane. Nawet nie pamiętam, bym czuł wtedy jakieś podniecenie seksualne. Ale już mniejsza o szczegóły.
Byłem tak bardzo zmartwiony tym wszystkim później, że miałem trudności ze spaniem. Modliłem się wieczorem, by Bóg mi to wybaczył. Bałem się, że popełniłem ciężki grzech. Choć pamiętam, że do spowiedzi chodziłem rzadko, ale regularnie (chyba raz na 3 miesiące), tak tylko dla tego jednego "grzechu" poszedłem się wyspowiadać. Traumatyczne przeżycie dla dziecka opowiadać jakiemuś staremu facetowi o takich sprawach. Ale zrobiłem to - pełen stresów, lęków i wyrzutów sumienia.
Czy widzicie sami jak bardzo patologiczna potrafi być ta religia? I co ciekawe - wiem, że w innych katolickich rodzinach jest podobne straszenie. I wszyscy tam sobie uznają taką patologię za coś zupełnie normalnego.
Dlatego jestem skłonny uznać twierdzenie Richarda Dawkinsa za prawdę. To potworna, psychiczna tortura dla dziecka, która nigdy nie powinna mieć miejsca.
#ateizm #religia
W #!$%@? tego było.
#!$%@?ństwo żerować na strachu dzieci. Msze są dla wszystkich takie same, i dzieci też słuchają o tym jak Bóg może być okrutny.
@LanaDelRey: odżegnuję się od tego tagu, gdyż jest dla mnie tendencyjny oraz ma charakter czystej pogardy.
@waro:
@waro: jesteś pewien że nie byłeś wcześniej molestowany seksualnie?