Aktywne Wpisy

acidd +44
Wpadłem dzisiaj na pomysł na nowy biznes podczas porannej kupy xD Po szybkim researchu będę pierwszy w Polsce :D
#przemysleniazdupy - ten tag pasuje idealnie xD
#przemysleniazdupy - ten tag pasuje idealnie xD
-Melek- +3
Czy też tak macie że książki was zanudzają?
Chciałbym czytać ale jak zaczynam to po 30-50 stronach wiekszość tego co jest napisane to jakbym już wiedział. Książki psychologiczne czy o wychowaniu to mam wrażenie że sam mógłbym pisać. Orwel czy Huxley i tego typu tematy są tak oczywoste że nic tam nie zaskakuje. Historyczne spoko ale też normalna sprawa że się działo to czy tamto. Morderstwa czy opowieśći to od dziecka analizowałem chyba
Chciałbym czytać ale jak zaczynam to po 30-50 stronach wiekszość tego co jest napisane to jakbym już wiedział. Książki psychologiczne czy o wychowaniu to mam wrażenie że sam mógłbym pisać. Orwel czy Huxley i tego typu tematy są tak oczywoste że nic tam nie zaskakuje. Historyczne spoko ale też normalna sprawa że się działo to czy tamto. Morderstwa czy opowieśći to od dziecka analizowałem chyba

@Goofas: gdy acta2 (za której wejściem w życie glosowało m.in. PO) wejdzie w życie to Twój wpis w takiej formie w jakiej go zaprezentowałeś zostanie z automatu usunięty z internetów i nikt by się o oskarżeniach pana rzecznika nie dowiedział 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
@Lipathor: Nie, nie o to chodzi. Automatyczna cenzura będzie w momencie Twojego postowania na portale z treścią typu facebook / wykop / twitter.
I choćby z tego powodu należało to zablokować na poziomie UE, a nie teraz modlić
@imateapot: nie, tzw. podatek od linków ma zablokować pre-fetch treści i tworzenie snippetów.
@imateapot: co oni tak przed szereg się wyrwali, przecie do wejścia tego w życie jeszcze lata
Skończy się tym, że będzie się zmieniać szyk zdania czy skracać. Znikąd nie wynika też że ma być blokowanie wpisów 'ręcznych'.
@Lipathor: jako firma żyjąca z internetu prześledzili co tam jest w środku, sprawdzili czym się skończyły podobne ustawy w Hiszpanii i stwierdzili, że nie mają zamiaru ryzykować tego co się stało w Hiszpanii. Wolą dmuchać na zimne.
Dla prawa cytatu dano tylko kilka wyjątków, m.in. dla wikipedi, publikacji naukowych czy prac programistycznych (github). W dodatku wszystkie weszły dopiero w poprawkach. Możliwe, że coś będzie na ten temat w prawie krajowym, bo sam jestem ciekawy co będzie miało wyższość. Dyrektywa jest prawem unijnym tj, wyższość nad prawem krajowym (prawo cytatu), jednak sama dyrektywa
P.S. Część oponentów powoływała się też na słowa jednego europosła o tym, aby tym prawem objąć firmy komercyjne dopiero