Aktywne Wpisy

Metylo +129
Chłopi pańszczyźniani 2.0
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: temp_file278261958662827151
Pobierz
awe333 +50
Pewnie niewielu z Was słyszało, ale WIELKI POLSKI STARTAPER (typek od Fotki.pl) 3 lata temu "rzucił wyzwanie InPostowi". Furgonetka box miała zawładnąć polskim rynkiem. Jak widać ludzie planują...a życie weryfikuje.
Takiego kloca właśnie spotkałem w podwarszawskim powsinie. Uszkodzony grat stoi oparty o cmentarz, fajne macie tam procedury Panie Agnieszczak. Swoją drogą, w------i go 200 metrów od inpostowego paczkomatu...
#furgontetka #furgonetkabox #biznes #inpost
Takiego kloca właśnie spotkałem w podwarszawskim powsinie. Uszkodzony grat stoi oparty o cmentarz, fajne macie tam procedury Panie Agnieszczak. Swoją drogą, w------i go 200 metrów od inpostowego paczkomatu...
#furgontetka #furgonetkabox #biznes #inpost
źródło: image (35)
Pobierz

To z-----e uczucie kiedy poprosiłeś szefa o pomoc (w kwestii technicznej, a nie projektu), bo jesteś juniorem od niecalego pół roku, a w sumie niepotrzebnie pytałeś, bo znalazłeś jeszcze lepszy sposób -_-
Czy pytanie o optymalizacje kodu przystoi tylko juniorom, czy regular też sobie może na to pozwolić, tj. bo czegoś nie wie o języku / frameworku?
Głupio się czuje bo jeszcze nie zrobiłem zadania bez takiego zacięcia, ilość pytan spadła do 1/ max 2 ale ciągle to wkurza, że nie potrafię sam..
No chyba że robisz jakieś rozwiązania O(n^n), bo to źle świadczy już od początku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Idealnie odwzorowuje to wykres efektu Krugera-Dunninga:
źródło: comment_ADkjkZfPpXobmUx5jCpG14oY8Av7v972.jpg
Pobierz@Czesiowcy
@lubie-kasztany
Miałem głupia rzecz, wiedziałem, że nie mogę w pętli zrobić 50 query do bazy a tylko jedno większe, którego nie umiałem zrobić. Może to właśnie i głupie ale czekam na to pierwsze w życiu zadanie, gdzie napiszę " zrobione, testy napisane, tester zaakceptował, czas robić review" ^^
Nie bój nic i pytaj, nie zaszkodzi.
To nie lata 90', nie musimy już przeliczać każdego kilobajta RAMu i pora iść do przodu.
Podejrzewam, że obaj pomijacie jedną rzecz: wyraźnie zaznaczyłem, że jest to najważniejsza rzecz dla całej dyscypliny nauki, jaką jest informatyka. Nie dla konkretnego programisty czy zespołu.
Wszystkie systemy napisane z użyciem odpowiednich metod zarządzania projektem, wzorców itp., będące przykładem dobrego kodu, nie mogłyby istnieć, gdyby nie skrajna optymalizacja na samym dole, w systemach, na których polegają inne systemy, na których polegają inne systemy, na których dopiero
@frogi16: Powiedziałeś, że
a programowanie to na tyle niejednolita dziedzina, że jednocześnie masz
Wyobraź sobie, co by się stało, gdybyśmy nagle odkryli algorytm obliczania wyznacznika macierzy o rząd wielkości lepszy niż obecnie stosowane (pomijam fakt, czy jest to w ogóle możliwe, chodzi mi o sam eksperyment myślowy). To nie spowodowałoby tylko przyspieszenia super komputerów, albo wyspecjalizowanych mikroprocesorów.
To, po zaimplementowaniu do najważniejszych bibliotek, spowodowałoby nagłe przyspieszenie działania wszystkiego, od Arduino pilnującego