Wpis z mikrobloga

Kilka lat temu wchodzę sobie do jednego baru przy ulicy Reymonta, zamawiam obiad i siadam. Przychodzi właściciel i zaczynamy gadać. Mówi mi, że jeszcze przed chwilą miał zamknięty lokal bo jakieś gangusy stłukły i zastawiły samochód jakiegoś gościa, z bagażników wyciągnęły maczety i zaczęły go gonić po Reymonta. Gość wysiadł i s--------ł. Później pojawiła się policja i ten gość, który był goniony mówił, że to nic takiego i nie będzie składał zeznań.

I powiedzcie mi, jak to jest, że jakieś patusy gonią się z maczetami po Reymonta, zaraz przy stadionie, zaraz przy siłowni Misiaczka, a władze klubu zawsze zaprzeczają, że nic na ten temat nie wiedzą i nie mają z tym nic wspólnego. To przecież z okien ich biura widać jak patusy się gonią z maczetami.

Jeżeli władze klubu są zastraszone przez gangsterów to może władze miasta i ekstraklasy powinny rozważyć kary na klub albo w końcu przestać im pożyczać pieniądze, tak, żeby on upadł, a miasto przestało do niego dopłacać. Może kiedy Wisła trafi do okręgówki i przeniesie się do Myślenic to gangsterzy się odczepią od klubu i w ciągu 10 lat klub wróci na salony, ale tym razem już bez tego raka?

#mecz #wislakrakow #krakow
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 19
@1906Misiek1906 ja jak tam kiedyś szedłem to akurat była zbiórka na wyjazd. Całe WSH i sobie myślę, że na pewno zaraz wyciągną maczety i mnie przerobią na parówki berlinki jak tego gościa dzień wcześniej, co to go gonili i przez niego restauracja była zamknięta. Ale nie, sam Pan Misiek mówi do mnie dzień dobry, uszanowanko, może w czymś pomóc, widzi pan ja tu rządzę to może oprowadzę po budynkach, pokaże gdzie
  • Odpowiedz
@1906Misiek1906: Praktycznie od zawsze tak było i nigdy tego nie zwalczysz. Zawsze znajdzie się ktoś lubiący mocne wrażenia lub chcący zarobić.

@AntyPOdPIS: aaa... chyba, że tak, skoro zawsze był ktoś kto biegał z maczetami i terroryzował zwykłych ludzi to ok. Sory, że się w ogóle p-----------m. Nie było tematu.
  • Odpowiedz
@1906Misiek1906: Masz kompleksy czy coś? Nie napisałem, że to normalne więc skończ pier...
Zwykłych ludzi nikt nie terroryzuje.

I powiedzcie mi, jak to jest, że jakieś patusy gonią się z maczetami po Reymonta, zaraz przy stadionie, zaraz przy siłowni Misiaczka, a władze klubu zawsze zaprzeczają, że nic na ten temat nie wiedzą i nie mają z tym nic wspólnego. To przecież z okien ich biura widać jak patusy się
  • Odpowiedz
@1906Misiek1906: nie znam od srodka tych realiow, ale na pewno nie terroryzuja zwyklych ludzi, przeciez nie bez powodu ludzie ktorzy sa gonieni z maczetami odmawiaja zeznan i nie chodzi o strach przed oprawcami
  • Odpowiedz
@1906Misiek1906: Kraków i Warszawa to miasta które akurat nie dopłacają do klubów piłkarskich w ESA.

Wiesz jaki jest problem w Twoim rozwiązaniu? Aby wywalić bandytów musiałbyś zdegradować całą Ekstraklasę i połowę 1 ligi
  • Odpowiedz