Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #devops #java #andrzejkoduje

Hej wykopki. W związku z moją nauką Javy chcę zapoczątkować nowy tag: #andrzejkoduje
Jako że mam mało czasu, bo 100 dni już zabrałem się za robotę i kupiłem sobię książkę do Javy na olx, wygląda jak nówka więc chyba ktoś chciał zostac, ale nie został #programista15k xD

Niestety są pierwsze problemy i będę musiał poszukać innego kursu Javy, bo w obecnym nie pasują mi terminy, a są też tańsze i również polecane. Jutro w poniedziałek wszystko się ogarnie.

Realizujcie swoje plany i marzenia bo warto, póki młodzi jesteście!
Wasz przyszły Java Developer - Andrzej

( ͡° ͜ʖ ͡°)
andrzejblack - #programowanie #programista15k #devops #java #andrzejkoduje

Hej wyk...

źródło: comment_gAUa1HXDheodIct5fJWAqsDqadvUmAEN.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
@gentooman: Na razie chciałbym w ogóle zacząć coś pisać. Główne narzędzie pewnie wybiore gdy już będę coś potrafił. Na razie nie ogarniam 90% opcji eclipsa, więc nie będę w stanie obiektywnie stwierdzić który lepszy xD
  • Odpowiedz
@andrzejblack: Jak dla mnie intellij jest prostsze w obsłudze. Parę razy podchodziłem do Eclipse i zwykle coś nie działało tak jak powinno. Może teraz jest lepiej. Poza tym jak jednak uda ci się nauczyć programowania i pójdziesz do normalnej firmy a nie janusza, to jest znacznie większe prawdopodobieństwo że będziesz pracował na intellij.
  • Odpowiedz
@andrzejblack jestem po kursie. Polecam motzno IntelliJ na początek i bitbucket do GIT. Książka Hortsmanna spoko, ale rozumiem ja dopiero po przerobieniu Buchalki z Udemy. Kursów po kilka tysięcy... Nie polecam.
  • Odpowiedz
@andrzejblack: powodzenia, polecam np codewars, maja zadania za które dostajesz punkty. Od naprawdę prostych po trudniejsze, dość motywujące. Są testy jednostkowe na zadaniach i po rozwiązaniu można porównać kod i innymi
  • Odpowiedz
  • 0
@andrzejblack ale jakie się spiąć? Póki co ledwo zacząłeś i jutro może ci się znudzić. Czeka cię naście godzin nauki tygodniowo przez kilka lat, a potem już do końca życia luzik i tylko godzina miało dziennie poza pracą. Fajnie że zaczynasz ale nie zachowuj się jak ktoś kto pierwszy raz poszedł na siłownię
  • Odpowiedz