Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Zarobki, temat rzeka. U mnie problem jest... kompletnie nietuzinkowy. Zarabiam za dużo.
Pochodzę z biednej rodziny, wychowywałem się bez ojca, kilka lat temu zmarła matka. Wychowywała mnie babcia, a ja... chwile byłem na studiach, potem wkręciłem się w IT.
Aktualnie, w wieku 22 lat kieruje dużym zespołem, zarabiam około 20 000 miesięcznie, mam 3 samochody, motocykl, mieszkanie wypchane sprzętem i elektroniką warte z 800 tys, wyjeżdżam raz w roku na 3 tygodnie na urlop, weekendy spędzam w różnych częściach EU i... co dalej? Nie mam sensu w życiu, pieniądze mnie nie interesują, nie mam problemów i ... nie mam życia. Codzienność to praca - obiad - jakieś hobby których z powodu nadmiaru czasu mam kilka, ale żadne z nich nie jest moją pasją, ot. zajęcie które zbija czas.

Ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem?

#zarobki #problemypierwszegoswiata #praca #pracait

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

słaby bait, zarabiam mniej więcej tyle i za 13700 netto nie kupisz sobie 3 aut, motocykla i mieszkania za 800k, bzdura.

@Waspin: w dodatku mając 22 lata, był chwilkę na studiach czyli maks rok w pracy nawet jakby odłożył 100% pensji.... ehhh po co ja odpisuję
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: wiem, że bait, ale jak ci się nudzi uwaga zostań bezdomnym tak jak ja.

Jestem parę lat starszy i mam więcej parę razy niż te twoje 800k na kontach / nieruchomościach ale nudziło mi się xD

I sobie śpię w lesie, podrozowalem dużo. Fajne życie, a zawsze masz świadomość, że możesz wrócić do tego
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: masz typowy syndrom biedaka. Liżesz loda przez szybę marząc o bogactwie już tak długo, że aż doszedłeś do wniosku że ten lód wcale nie jest smaczny.
Otóż doświadczać a marzyć to naprawdę dwa zupełnie inne światy. Stąd wyszło biedackie powiedzenie że pieniądze szczęścia nie dają. Dają.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania troche mi sie nie chce wierzyc :] 20k mozliwe ale raczej nie dorobilbys sie tak szybko mieszkania za 800k (chyba ze na kredyt, ale na wklad wlasny tez trzeba miec, poza tym tak mlodym osobom niechetnie daja duze kredyty). Pewno masz juz to slynne maksimum - 150zl/h. Ale nadal jestes za mlody, aby zdazyc uzbierac na wklad wlasny etc.

Trzy auta - spoko, leasing lub kredyt - uwierze, ale OC
  • Odpowiedz