Wpis z mikrobloga

Mirki, potrzebuję fachowej porady ( ͡º ͜ʖ͡º)
Myślę o kupnie nowego hatchbacka do 75000. Minimum 120 KM, myślałem już o Megance, ale slyszalem, że materiały w środku się bardzo szybko zużywają. Teraz głównie myślę o Astrze bo Octavii w takiej cenie raczej nie kupię. Co byście mogli polecić w tej cenie? Zastanawiałem się jeszcze nad KIA cee'd, może tipo (trochę się obawiam o komfort jazdy i wykończenie w środku)

#motoryzacja #pytanie #leasing #opel #skoda #renault #kia
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@akrobatyczny_daniel: tym tipo tak sie wszyscy podniecaja ze chyba bym pojechal do salonu i chociaz zobaczyl. Chyba bym ceeda bral z tego co wymieniles (ale najpierw zobaczyl tipo :p).
A no i nowy 308 peugeot wyglada wg mnie kozacko ale nie mam o nim opinii jezeli chodzi o mechanike i wykonanie
  • Odpowiedz
@akrobatyczny_daniel: Budżetowo Opel Astra (w przyszłych roku wychodzi wersja po faceliftingu, więc powinny być dobre promocje na przedliftowe egzemplarze które stoją u dealerów), a jeśli możesz dołożyć kilka tysięcy to moim zdaniem warto rozważyć nowego Focusa w wersji 1.5/150KM - dziennikarze jak dotąd są zachwyceni (skrzynia biegów ponoć zmiata konkurencję). Tylko musisz sobie ściągnąć katalog, bo ich konfigurator jest na ten moment mocno upośledzony.
  • Odpowiedz
@akrobatyczny_daniel: Siedziałem w i30, Focusie i Leonie, dlatego uważam, że...

Za łatwo odpuszczasz Megane.

To auto reprezentujące komfort niedostępny w tej klasie u konkurencji. Polecam wrócić do rozważań o tym autku, zwłaszcza z wolnossącym 1.6 jeśli myślisz o długoterminowej eksploatacji.
  • Odpowiedz
@k__d: 440 PLN/m-c brutto, wplata 20k, wysoka rata koncowa na 3 lata. Pierwsze ubezpieczenie wliczone w leasing, pozostale samemu. Opony zimowe dorzucili za pol ceny, Rapid w wersji Ambition z kilkoma dodatkami (czujniki, radio, podlokietnik itp.), 1.0TSI 110KM, 6 manual, w grudniu 2017 wyszedl 59 900 po rabatach, brałem z placu co akurat było
  • Odpowiedz
@akrobatyczny_daniel: rozumie, ja lubie male auta dlatego Rapid mi jak najbardziej lezy, z racji tego ze dziecko juz nie potrzebuje duzego wozka to nastepny bedzie jeszcze mniejszy, Fabia/Ibiza. Rapid sporo zyskal szczegolnie na wyciszeniu i troche na jakosci materialow po FL wiec jesli jezdziles takim z przed 2017 to moze przejedz sie jeszcze raz jesli go jeszcze kategorycznie nie skresliles
  • Odpowiedz