Aktywne Wpisy
JaX92 +124
Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki

drte111 +122

źródło: comment_AOdfFroWaiy7D2he1HAKjzLEjzzwLLuF.jpg
PobierzDokladnie, ty juz sie dorzucasz do 500+, wiec nie ma sensu nie korzystac. Nawet jak zabiora za rok/dwa, to jestes jakies 10tysiecy do przodu ;)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
1. Biorąc 500zl generujecie dodatkowy narzut kosztów bo obsługa kosztuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) w takim razie żeby pobrać te pieniądze musicie wydać dodatkowe 120zl zgodnie z tym źródłem - a dodatkowe koszty ponoszą ludzie nie pobierający daniny
2. Wspieracie rozdawnictwo i
1) płacisz przymusowo podatki z których finansowane są tego typu programy
2) masz możliwość odzyskania ułamka utopionych pieniędzy poprzez pobieranie swiadczenia
3) nie robisz tego bo w pojedynkę dzielnie zwalczysz inflację i problemy polityki socjalnej
można już bić brawo? xD
@mDick: napisałem wyraźnie że chodzi o ludzi którzy biorą a nie potrzebują - jeśli na starość zostanę miliarderem, dla którego 1500zl emerytury to będzie pryszcz to niewykluczone że jej brał nie będę ¯\_(ツ)_/¯ tej dyskusji też nie zamierzam kontynuować bo już tysiąc razy słyszałem coś w stylu "no ok na codzien mi starcza glodem nie przymieramy ale DAJĄ a
a jeśli chodzi źródło dla tego konkretnego demota to raczej: https://natemat.pl/248261,500-plus-2019-ograniczony-dostep-do-pieniedzy-przez-mateusza-morawieckiego
Po pierwsze zgodnie z ustawą, podwyżka płacy minimalnej powinna wynieść w przyszłym roku minimum 117 zł.
Po drugie minister pracy chce 2250 zł, Solidarność 2278 zł ,a ile wyniesie to dalej nie wiadomo.