Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Paracelsus: pomyślałem. I odkładam dla dzieci na ich konto odpowiednie wartości. To nie są pseudozasady: mój ojciec nauczył mnie, że "umiesz liczyć, licz na siebie". Nikt nic nie daje za darmo. A była taka kiedyś piosenka "nic nie może wiecznie trwać" i wiem, że to, co się dzieje teraz, to chwilka i ci, którzy przywiązali się do 500+ wiążąc z nim swoje plany życiowe, bardzo, ale to bardzo się zawiodą
  • Odpowiedz
@Wezmyr: 'Nikt nic nie daje za darmo'
Dokladnie, ty juz sie dorzucasz do 500+, wiec nie ma sensu nie korzystac. Nawet jak zabiora za rok/dwa, to jestes jakies 10tysiecy do przodu ;)
  • Odpowiedz
@deadboy: @davidoff_OB: @Paracelsus: @saperq: przez takich jak wy w tym kraju będzie już zawsze jak w chlewie obs#anym g#wnem. Dlaczego? Już tłumaczę

1. Biorąc 500zl generujecie dodatkowy narzut kosztów bo obsługa kosztuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) w takim razie żeby pobrać te pieniądze musicie wydać dodatkowe 120zl zgodnie z tym źródłem - a dodatkowe koszty ponoszą ludzie nie pobierający daniny

2. Wspieracie rozdawnictwo i
  • Odpowiedz
@mDick: o i do ciebie też mój powyższy komentarz ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale z ciebie w ogóle lepszy typ bo widocznie nie branie czegoś czego się nie powinno uważasz za zbrodnie wobec moralności XDDD
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek:
1) płacisz przymusowo podatki z których finansowane są tego typu programy
2) masz możliwość odzyskania ułamka utopionych pieniędzy poprzez pobieranie swiadczenia
3) nie robisz tego bo w pojedynkę dzielnie zwalczysz inflację i problemy polityki socjalnej

można już bić brawo? xD
  • Odpowiedz
rozumiem, że emerytury też nie będziesz brać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mDick: napisałem wyraźnie że chodzi o ludzi którzy biorą a nie potrzebują - jeśli na starość zostanę miliarderem, dla którego 1500zl emerytury to będzie pryszcz to niewykluczone że jej brał nie będę ¯\_(ツ)_/¯ tej dyskusji też nie zamierzam kontynuować bo już tysiąc razy słyszałem coś w stylu "no ok na codzien mi starcza glodem nie przymieramy ale DAJĄ a
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: Masz całkowitą racje, ale mało kto to rozumie. Popieram Cie, myśle tak samo. Z innymi nie che mi się dyskutowac, bo oni dalej mają myslenie biedaka, ale myślą, ze cuda na kiju i "sobie odbiją", bo 3500 netto i ło panie
  • Odpowiedz
@Wezmyr:
Po pierwsze zgodnie z ustawą, podwyżka płacy minimalnej powinna wynieść w przyszłym roku minimum 117 zł.
Po drugie minister pracy chce 2250 zł, Solidarność 2278 zł ,a ile wyniesie to dalej nie wiadomo.
  • Odpowiedz
@deadboy: Tak sobie to tłumaczą roszczeniowcy - jeżeli już państwo nie może przestać zabierać, to niech przynajmniej oddaje. W rzeczywistości w decydującym stopniu na nieproduktywne grupy, składają się te produktywne. Aktywni i kreatywni, na nieaktywnych i pozbawionych zdolności twórczych.
  • Odpowiedz
@Wezmyr: Wypadałoby najpierw zweryfikować sieciowego fejk niusa, nie zdziwiłbym się jednak gdyby okazało się, że jesteś trollem politycznym - jakich pełno, ze wszystkich stron naszej tubylczej scenki.
  • Odpowiedz