Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@IdillaMZ: wypadałoby, gdyby nie to, że mój wpis to zwykłe odniesienie się do tego, co zobaczyłem na portalu ze śmiesznymi obrazkami. A gdyby to była prawda, to byłaby beka, co zresztą napisałem. Beka z tych, którzy nagle zostało "oszukani" przez rząd. Po co miałbym to sprawdzać? Przyszłość pokaże.
Biorąc 500zl generujecie dodatkowy narzut kosztów bo obsługa kosztuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) w takim razie żeby pobrać te pieniądze musicie wydać dodatkowe 120zl zgodnie z tym źródłem - a dodatkowe koszty ponoszą ludzie nie pobierający daniny

@powaznyczlowiek: średnio wyszły ci te wyliczenia bo ich kompletnie nie rozumiesz.
Koszt 500+ na kazdego obywatela to 612 zł ROCZNIE a 500+ pobierane jest MIESIECZNIE więc te 120 zł (WTF
@camelopardalis: w tym wyliczeniu FORu podzielono wydatki rządowe przez 38 mln i wyszlo ponad 21k na obywatela. Oczywiście masz rację, są tacy co płacą 0 i tacy co płacą 100 000, pieniadze pochodzą też od firm zagranicznych np Tesco. Ale metodologia obliczania FORu jest taka że wychodzi to na obywatela, uwzględnia pracującego na etacie jak i półroczne dziecko
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Wezmyr: chodzi mi o to czy w wyliczeniach wzięto to pod uwagę. Wbiłem w kalkulator i wyszło, że nie. Czyli jest szansa, że już przy 2200 realny dochód byłby za duży żeby otrzymać 500+ na pierwsze dziecko. Chyba, że źle myślę.
@Wezmyr: niby chcą #!$%@?ć 500+ choć trochę, ale prawda jest taka, że odpadną ostatni samotni rodzice, którzy pracują na tym 500+. W efekcie państwo jeszcze więcej straci na tym jakże genitalnym pomyśle.