Wpis z mikrobloga

Dawanie j-----a o geografię świata wymyślonego

@Scorpjon: Właśnie dlatego gra o tron, wiedźmin czy władca pierścieni są tak lubiane za geografie, podziały etniczne, kulturę, tło historyczne tego świata itd. Bez zasad nie ma tych światów.
  • Odpowiedz
Jest dobrze, czekam na jakiegoś "inteligentnego" utopca-transa potrójnie represjonowanego z uwagi na: rasę, orientację i wyznanie. xD

@sejsmita: no siema ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dawanie j-----a o geografię świata wymyślonego

@Scorpjon: Nie pisałem tylko o geografii, ale jeśli uważasz że to nieistotne to faktycznie jesteś "geniuszem". Tak się składa, że geografia ma ogromne znaczenie fabularne, ale ponieważ dalsza dyskusja z kimś tak ograniczonym jak ty nie ma sensu - EOT.
  • Odpowiedz
@Slavonlorden: No to lubimy te twory za zupełnie różne rzeczy ¯\_(ツ)_/¯ myślałem, że siłą napędową były przyjemne historyjki i zazwyczaj ciekawi bohaterowie, ale co ja tam wiem ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: NA PEWNO będa ludzie innej rasy w serialu, bo kierowane jest to na rynek Ameryka Płn./Europa. To czy to będą postacie pierwszo- lub drugoplanowe to już zależy od wyborów ekipy filmowej. A taki "raban" tego nie powstrzyma - wręcz może przynieść skutek odwrotny od zamierzonego przez "fanów" :)
  • Odpowiedz
Dawanie j-----a o geografię świata wymyślonego XD

@Scorpjon: Skoro odchodzimy od tekstu źródłowego, to czemu nie pójść dalej i nie nagrać serialu gdzie Geralt zamiast na koniu będzie jeździł na skuterze, a zamiast dwóch mieczy będzie miał dwa karabiny laserowe?

Wtedy też powiesz, że to i tak wymyślony świat? XD

Po cholerę nazywają to Wiedźminem, skoro im nie pasuje tekst źródłowy?
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: Bo jednak karabin laserowy gryzie się z ogólnymi założeniami fantasy (chociaż biorąc poprawkę na podróże Cirilli między wymiarami i opis wymiaru, gdzie walczyli na odległość...to może by nawet to przeszło XD), a zmiana narodowości, albo w ogóle przeinterpretowanie całej Cintry to nie jest wielki problem
Chcecie to nazywajcie sobie to "multikulti", ale dostosowanie pewnych warunków świata przedstawionego do odbiorcy masowego, nie jest czymś nowym, ani nawet nie jest to
  • Odpowiedz
Bo jednak karabin laserowy gryzie się z ogólnymi założeniami fantasy

@Scorpjon: Jak się gryzie? Skoro Ciri mało co nie walczyła z Krzyżakami, to mogła się też teleportować do 3000 roku żeby je kupić i dać Geraltowi.

Chcecie to nazywajcie sobie to "multikulti", ale dostosowanie pewnych warunków świata przedstawionego do odbiorcy masowego, nie jest czymś nowym, ani nawet nie jest to
  • Odpowiedz