Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +549
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Kriten33 +35
źródło: GuQI4O-WkAA6N-S
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Tesla przez dziesiatki lat dostawal od finanjerow takich jak J.P Morgan czy Astor IV gigantyczne
I to on z powodu kosztów ponoszonych na walkę z Edisonem coraz bardziej zmniejszał budżet na pracę Tesli, przez co ten ostatni nie miał już szans rozwijać swoich projektów. Ostatecznie zaś, by ratować pracodawcę, Tesla zrezygnował nawet z wszelkich opłat licencyjnych za swe wynalazki, które to opłaty ponosiła własnie Westinghouse Electric
Tutaj o wyroku sadu z Marconim https://earlyradiohistory.us/tesla.htm
Nie jest tak jednoznaczny jak sadzisz.
The United States Supreme Court, decision of MARCONI WIRELESS T. CO. OF AMERICA v. U.S., 320 U.S. 1 (1943) stated that Marconi's reputation as the man who first achieved successful radio transmission … is not here in question” this statement is followed by “Marconi's patent involved no invention over Lodge, Tesla, and Stone”. The 1943 decision didn't overturn Marconi's original patents,
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Tak czy inaczej opowieść ta jest dobitnym świadectwem tego, że kapitalizm nie stoi samym tylko talentem, innowatorstwem i ciężką pracą. Im jest ich więcej i większe ich
@kooliber: złego czy nie, nie jest to własna praca.
@Taidonk: natomiast takimi odzywkami zapracowałeś sobie na #czarnolisto
@kooliber: tzn? Mógłbyś powiedzieć co masz na myśli?
Kto Ci powiedzial ze majatek musi byc zdobyty wlasna praca?!
Jak znajdziesz sztabke zlota to tez jej nie dotkniesz?
Do USA przybyl jako emigrant i raz za razem pojawial sie ktos kto wspieral go swoimi pieniedzmi.