Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 186
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 14
@giovan-a Wszelkie zajęcia nieobowiązkowe czyli np. religia czy etyka powinny odbywać się po za planem lekcji obowiązkowych.
Wciskanie takich nieobowiązkowy zajęć w środek planu lekcji to nieporozumienie.
  • Odpowiedz
@giovan-a ale z was gimbusy, jak mama zapisywała was do szkoły to podpisywała taką deklarację, że chcę abyście uczęszczali na religię. Wiem, bo sam taką podpisywałem jak zapisywałem moje dzieci do szkoły i nikt mnie do tego nie zmuszał (dodam, że jestem ateistą). Jeżeli nie chcecie chodzić na religię to poproście rodziców, żeby was wypisali, można to zrobić w każdym momencie
  • Odpowiedz
Dziś niestety żona musiała dopisać córkę do listy, ponieważ byłoby dla niej krzywdzące bycie w pewnym sensie

@Spitygniew: Moja w przedszkolu nie chodziła (jako jedyna), była w tym czasie z inną grupą. Naprawdę dziecku żadna straszna trauma z tego powodu nie grozi. Popytała trochę, czemu inni chodzą, a ona nie i przestała się interesować tematem. W podstawówce rok w rok ma taki plan, że jedna z religii w tygodniu jest
  • Odpowiedz
@giovan-a: jakieś źródło / podstawa prawna ?

W sumie mnie to już nie dotyczy, ale podejrzewam, że przy pisaniu donosiku warto by rzucić jakimś paragrafem
  • Odpowiedz