Wpis z mikrobloga

https://nietylkogry.pl/post/recenzja-komiksu-thor-gromowladna-tom-1/
Thor Gromowładna to komiks prezentujący poziom zaledwie lekko ponad przeciętny. Jeżeli podobały Wam się poprzednie cztery i po przeczytaniu Grzechu Pierworodnego chcecie poznać dalsze losy bohaterów, jest to lektura dla Was. Jeżeli jednak nie lubicie wielkich, kilkutomowych sag, a klimaty mitologii nordyckiej i superhero nie wzbudzają w Was entuzjazmu, zapewne nawet nie podejdziecie do lektury. Osobiście recenzowany komiks czytało mi się całkiem przyjemnie i czekam już na kolejne wydarzenia z zapowiedzianego tomu drugiego. Recenzja komiksu Thor. Gromowładna. Tom 1
#recenzja #komiks #komiksy #marvel #thor
NieTylkoGry - https://nietylkogry.pl/post/recenzja-komiksu-thor-gromowladna-tom-1/
T...

źródło: comment_lCWpLiR7pNGT9XgAU2pgOsaZ1FMPETZd.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Prekambr: Ale chodzi Ci o bogobojce? Bo w sumie z marvel now to tylko ten tom póki co przeczytałem i jak na Aarona to wyszło słabo (komiks dobry, ale od niego oczekiwałem czegoś dużo dużo lepszego). Jak z kolejnymi tomami jest?
  • Odpowiedz
@Prekambr: A dobra bo myślałem, że początek to jeszcze Ci chodziło o początek marvel now. Pierwszy tom gromowładnej już mam kupiony na półce (z WKKM) i czekam aż skończę 2-4 tomy Aarona wcześniejsze. Tylko chciałem się spytać czy dalej jakoś ten run się lepiej rozwija bo serio z Bogobojcem to się mocno zawiodłem zwłaszcza, że wszystko wcześniejsze Aarona mi pasowało i po Bendisie był moim ulubionym scenarzystą :)
  • Odpowiedz
@arnoldvon: A to z tych wcześniejszych Thorów od Aarona to Bogobójca mój ulubiony. Takie solidne czytadło, mi spykło. O Bendisie mi nie pisz, bo kiedyś robił naprawdę fajne rzeczy, ale teraz to kupa () Zajechali go w Marvelu, swego czasu sam ogarniał połowe serii ( ͡° ʖ̯ ͡°)

• Odpowiedz
@Prekambr: Tak stare lepsze. Moje ulubione to Ultimate Spider-man (teraz się jaram bo pewnie Egmont wyda cały run po Polsku), Ród M i Era Ultrona. Jak czytam jego alternatywne wymiary to jakoś tak wydaje mi się to bardziej realne niż u pozostałych autorów i mózg rozwala.

A DC na szczęście nie czytam :P
  • Odpowiedz
@arnoldvon: Taki Ród M np. był dla mnie nieczytalny. Co kto lubi. Ja z DC wszedłem w Marvela (i to tylko dlatego, że tego pierwszego znałem lepiej), ale i tak czytam wybiórczo z obu wydawnictw. W końcu większość twórców i tak manewruje między tymi wydawnictwami, i nie tylko (Image !). Uwielbiam marvelowego Moonknighta, a Visions byli naprawdę dobrzy. Marvel wygrywa dzięki MarvelNOW! i zobaczymy, co podobnego wyjdzie u konkurencji.
  • Odpowiedz