@Patex: widać że nawet amperomierz przerobiony,mimo wszystko pewnie solidna robota i może przetrzymać wiele dzisiejszych marketowych prostowników do ładowania akumulatorów
@Patex: Tym prostownikiem pociągniesz każdy akumulator. Założę się, że jest sprawny. Może tylko seleny, a może już nawet diody trzeba sprawdzić.Po lewej wajcha wygląda mi na regulację prądu ładowania.
@powsinogaszszlaja potwierdzam. I zakladamze trafo oraz most /uklad prostowniczy jest tak przewymiarowany ze mozesz naladowac i aku od czolgu xD @Patex
trafo oraz most /uklad prostowniczy jest tak przewymiarowany
@Coo3a: Trafo w tych prostownikach to najczęściej przewinięty behapowiec 24V i zdobyczne diody jako prostownik jednopołówkowy. W wesji pro jest amperomierz, a w wersji deluxe pstryczek 6V / 12V. Tutaj moja prywatna technologia WSK PZL Rzeszów (bo tam pracował elektryk, który to ogarnął). Amperomierz w miarę nowy, bo stary dostał przypadkiem z buta i przestał działać.
Znalezione u dziadka w piwnicy, prawdpodobnie robił to ręcznie (nie ma znaków zadnej firmy)
#coto #elektronika #elektroda #pytanie #budownictwo #majsterkowanie #sprzetbudowlany
źródło: comment_B1m1NJkYpXTPg41As3ZyP3uUAjifXLRa.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Patex
@Coo3a: Trafo w tych prostownikach to najczęściej przewinięty behapowiec 24V i zdobyczne diody jako prostownik jednopołówkowy. W wesji pro jest amperomierz, a w wersji deluxe pstryczek 6V / 12V. Tutaj moja prywatna technologia WSK PZL Rzeszów (bo tam pracował elektryk, który to ogarnął). Amperomierz w miarę nowy, bo stary dostał przypadkiem z buta i przestał działać.