Aktywne Wpisy

maniel +211
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
czerwonykomuch +97
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

Linki do tego co znalazłem:
https://blog.mjwconsult.co.uk/controlling-milight-lights-with-a-raspberry-pi-and-nrf24l01/
https://snt.sh/2014/09/limitlessled-wifi-bridge-4-0-conversion-raspberry-pi/
#homeassistant #raspberrypi #automatykadomowa #homeautomation
Masz taki sterownik do pasków link i do tego sparowany pilocik. Pilocik obsługuje do 4 stref. Przez to, że powoli przygotowuje się pod automatyzacje chciałem najpierw to wrzucić ale widzę, że chyba źle kupiłem jak remontowałem się rok temu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zgodnie z tamtymi poradnikami to nie wykorzystuje WiFi a jedynie częstotliwość 2.4GHz i teraz nie wiem jak to ugryźć bo do tego
@Virgo92: Nie chce mi się zagłębiać w poradniki, ale jakoś tak średnio mi się wydaje żebyś mógł bezpośrednio wykorzystać moduł wifi do nadawania dowolnego sygnału bez całej tej otoczki ramek ethernetowych i protokołów wifi. A nawet jeśli tak to jest to powód dlaczego nikt tego nie zrobił pod raspberry pi. Na rasberce masz jeszcze warstwę systemu operacyjnego i