Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy pamiętacie, ale jakiś czas temu pisałem o pomoc w aranżacji wnętrza mojego mieszkania.
Większość radziła sprzedać, przestawiać ściany, albo prosić o zwrot kasy i jak najszybciej pozbyć się tego mieszkania.

Z pomocą przyszła @anolik, którą razem z Żoną mieliśmy okazję poznać osobiście i przekonać się że to złota dziewczyna, pomogła, doradziła, cały czas była z nami na linii, często nie było łatwo, ale podołała. Dała radę, a efekt przekroczył nasze oczekiwania po tym co tu czytaliśmy.

Jak to mówiliście:

Z gówna bata nie ukręcisz!

A @anolik dała radę! I to w jakim stylu!

Serdecznie polecam współpracę!

#chwalesie #remontujzwykopem #mieszkanie

Zdjęcie kuchni w komentarzu
KornixPL - Nie wiem czy pamiętacie, ale jakiś czas temu pisałem o pomoc w aranżacji w...

źródło: comment_sQ9prLAowJfLyh3GSpulDHztsUDOK3Ff.jpg

Pobierz
  • 179
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KornixPL: ogólnie spoko fajnie, ale pisałeś że "nie chcecie standardowej białej kuchni w połysku" to wzięliście standardową białą w macie i już niestandardowo? XD

(biorąc pod uwagę rozmiar i brak okien biel jest uzasadniona, tak jak i błysk, ale trochę to śmieszne :P)
  • Odpowiedz
@KornixPL: Wg mnie w kuchni piekarnik/płyta powinny być zamienione miejscami ze zlewem. Byłoby nieco bardziej funkcjonalnie i mniej zbędnych ruchów. Proces gotowania powinien iść jak taśma w fabryce. Wyciągasz produkty z lodówki -> blat roboczy (skrobiesz/odpakowujesz/ucinasz-> zlew (myjesz/płuczesz) -> blat roboczy -> płyta (gotujesz smażysz) -> blato-stół do porcjowania i układania dań na talerzach. A mieszkanie ładne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@KornixPL fajnie! Też bym to podobnie urządziła, bo tu serio nie ma zbyt wielu możliwości. W kuchni bym jedynie zmieniła kolor górnych szafek na drewnopodobny i dołożyła jeszcze jakieś wyżej i między okapem a szafkami dużymi (zresztą mam tak teraz, a i tak nadal mi brakuje miejsca XD). Taki hint: powieś nad oknem karnisz, jak najwyżej, na nim cienka firanka i zasłony do samej ziemi, ładnie optycznie powiększy przestrzeń, zarówno wzwyż
  • Odpowiedz
@nacpanazielonka: Wiem, miało być inaczej, ale tak wyszło, jest jaśniej jednak przy białej, jednak połysku bym nie zdzierżył!

@R_P_R: Tu był kolejny problem, nie dało się przenieść przyłącza wody - to znaczy dało się ale nie w naszym budżecie.

@catch: Wszystko co do przechowywania a nie pasuje do salonu jest w reszcie pomieszczeń, firanka ze względu na Siusiaka odpada, mieliśmy raz do ziemi i była wiecznie
  • Odpowiedz
@KornixPL Pokój ładnie ale kuchnia. To znaczy nie jest źle urządzona, tylko nie lubię takich kolorów białych. Plus to światło. Niby barwa dzienna ale przez to że kuchnia na biało to tak się zimne wydaję.
Ale to nie ja tam mieszkam i jeżeli Tobie się podoba to mnie nic do tego. Oby Wam się dobrze mieszkało.
  • Odpowiedz