Aktywne Wpisy
kastrator2 +278
Baba p----------a w dzień tyle co ja w dwa tygodnie a potem się dziwicie że takie karty ministerstwo wydaje XD
#p0lka #logikarozowychpaskow #alimenty
#p0lka #logikarozowychpaskow #alimenty
źródło: IMG_5770
Pobierz
Raf_Alinski +71
Liczba więźniów na 100 tys. danej populacji w krajach UE.
#ciekawostki #policja #lewica #razem #kryminalne #neuropa #4konserwy #rafalinski
#ciekawostki #policja #lewica #razem #kryminalne #neuropa #4konserwy #rafalinski
źródło: Liczba wiezniow
Pobierz

Inwestor - ryzykuje wkładając hajs w produkcję aby potem przytulić dużo procentów z sukcesu
Wydawca - zajmuje się marketingiem i procesami przepychania na platformy
@draculeq: Taka wydaje się praktyka. W każdym razie o takiej słyszałem w pisarstwie (z jednego z wykładów #brandonsanderson, a on wie o czym mówi) i przeniosłem sobie to na gry, bo wydaje się to sensowne i pasuje do innych informacji, które do mnie dotarły.
Z tonu pytania rozumiem, że Ty masz doświadczenia inne?
Nigdy nie interesowałem się książkami, pewnie też stąd różnica w poglądzie.
Bardzo mocno widać to na rynku mobilnym. Gdzie jest sporo wydawców jak np Boombit ( @ofczy ) którzy chętnie przygarną gotową grę i pomogą z retencją i innymi pierdółami żeby gra zarabiała i wsadza kasę w reklamy i pozyskiwanie graczy.
Na pc zresztą nie jest
- wydawca jest instytucją z branży, który może wspomóc finansowo w trakcie produkcji, a potem pomóc z w promowaniu, ponieważ hajs ze sprzedaży musi się mu zwrócić i też sam twórca też coś na tym zarobi.
- Inwestor natomiast... cóż, inwestuje. Nie musi być z branży. On wykłada hajs, przejmuje w firmie pewien procent udziałów (znaczący) i nie skupia się na promocji/reszcie. On chce, by