Wpis z mikrobloga

Pomyślałem ze zamiast się głowic samemu, zadam pytanie na mirko i otrzymam zmasowana zjebe.
A wiec pracuje w #marketing w #korpo. Idzie super, bo ledwo wskoczyła 30tka a już zarządzam ważnym działem. Myśleć ze perspektywy na kasę i stanowisko są. Niemniej jednak czegoś mi brakuje, nie widzę siebie p--------------o w korpo do emerytury. Marzy mi się własny biznes, może coś w zakresie #programowanie, moze własny startup. Siedzę w branży dość blisko związanej z it, ale jednak w czymś innym, wiec technologie it nie są na dziś moja mocna strona.
Ale pomyślałem o nauce #python i kwestiach #machinelearning. Widzę już i w swojej branży, ze temat na czasie. Pytanie do was - czy opłaca się w to wchodzić i czy temat mnie nie przerośnie? Bo w ciągu dnia korpo i marketing, a wieczorem sztuczna inteligencja? Uważacie, ze jest to do ogarnięcia po godzinach? Mam wykształcenie techniczne. #programista15k #naukaprogramowania
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Conner: Jak z dzieckiem, "te programisty tylko stukają w klawiature, sam sie naucze". O ML, kiedyś jedna firma z tego działu do mnie podbiła, chociaz sam tym zajmowałem się na studiach(mgr.) to sam nie czułbym się na siłach bo:
a)Piszesz tu ", ze do konkretnych, powtarzalnych problemów używa się tych samych metod analitycznych. ". Chłopie ML to przygotowanie danych, co już samym potrafi być wyczynem. Tu już statystyka czy ogólnie
  • Odpowiedz