Wpis z mikrobloga

O tym, że tether nie jest transparetny w 100% wie każdy, kto rozumie podstawy crypto. Jest niezerowa szansa, że wcale nie mają pokrycia swoich tokenów w USD.

Mamy teraz ciekawy moment, gdy masę kasy wychodzi z crypto, duża część wychodzi też właśnie za pomocą Tethera (supply USDT zmniejszyło się w ostatnim czasie o 300 mln dollarów).

Jakie mogą być tego konsekwencje?

Jeżeli maja tyle USD na kontach ile twierdzą, to nic się nie stanie. Gorzej jeżeli jest inaczej. To mogło by zaboleć całe crypto.

#kryptowaluty #bitcoin #tether
noisy - O tym, że tether nie jest transparetny w 100% wie każdy, kto rozumie podstawy...

źródło: comment_spBW2s9hbfKci16dPZYU027zABvW41uq.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Gdy piszesz że Tether jest transparentny ;)

@masternode: a gdzie ja tak napisałem? Napisałem:

O tym, że tether nie jest transparetny w 100% wie każdy, kto rozumie podstawy crypto.
  • Odpowiedz
@noisy: Tether jest największym scamem w krypto, a jednocześnie niegroźnym. Większość ludzi nigdy nie weźmie swoich tetherów, nie pójdzie do właścicieli i nie poprosi o dolary. Każdy w to wchodzi tylko na przeczekanie na giełdzie, baa, nawet giełdy nie muszą mieć tetherów tylko wpis w bazie danych ;)

To zupełnie jak prawdziwy oszukany fiat, każdy o tym wie, a jednak jakoś swoją funkcję spełnia. Co więcej zwróćmy uwagę na to
  • Odpowiedz
@noisy: Tether nie różni się pod względem bezpieczeństwa niczym od depozytów na innych giełdach krypto szanse że Tether upadnie są identyczne jak to że Bitstamp nie wypłaci kiedyś swoich depozytów ale mimo to wszyscy psioczą na Tether
  • Odpowiedz