Wpis z mikrobloga

@kiedys_bylem_fajny: Dość często (poważnie, za każdym razem kiedy jest misja w której dwoje twoich agentów muszą się wydostać z opanowanego przez zombie miasta i jest informacja, że Wybraniec może się tam pojawić daje srogo po pikawie) i to zależy od regionu w którym ty i oni urzędują kto cię wtedy napadnie. A jeżeli nie zabijesz takiego, którego można tylko po odkryciu gdzie jest ich baza, to oni w końcu zdobędą
  • Odpowiedz
@ChochlikLucek: hm, a ci agenci skąd się biorą w takim mieście? To przez te porwania?
No i jak długo zajmuje odkrycie bazy? I czy atak na statek podobny jest do ataku ufo czy bardziej hardkorowa jazda bez trzymanki?
Cholera to teraz jestem rozdarty, bo już podstawka potrafi napsuć mi krwi, ale lubię wymagające gry.
  • Odpowiedz
@kiedys_bylem_fajny: Wiesz ja zabiłem Zabójczynie (derp) kiedy prawie wypełnił się jej pasek wiedzy o mnie, więc nie wiem do końca (a nie chcę sobie psuć niespodzianki przez patrzeniem na youtube ( ͡° ͜ʖ ͡°)). A jeśli chodzi o agentów w mieście to z dodatkiem dochodzą misje dla innych frakcji, którzy dają ci bonusy różne, jak lepsze zdobywanie informacji czy bonus do energii na statku, jak również
  • Odpowiedz
@kiedys_bylem_fajny: Xenonauts sobie odpuść, znacznie słabsza gra. Już lepiej oryginał jako OpenXcom.
War of the Chosen daje znacznie więcej treści i możliwości, do tego dostajesz nowszą wersję silnika gry.
Jest tylko jeden powód by nie brać WotC - jeśli chcesz grać z bardzo istotnym modem Long War 2, to on nie działa w parze z WotC. Wtedy lepiej brać Reinforcement Pack.

Reinforcement Pack tak naprawde został stworzony by zachęcić ludzi
  • Odpowiedz
@kiedys_bylem_fajny: Xenoanuci to taki oryginalny xcom w nowych szatach a do tego osadzony w uniwersum zimnej wojny co daje całkiem klimatyczne początkowe uzbrojenie, pojazdy czy samoloty ale ogólnie i tak xcom nowy lepszy bo bardziej dynamiczny.
  • Odpowiedz
@kiedys_bylem_fajny Sparka kojaże że miałem bo była misja że się go w fabryce zdobywa. Ale tego polowania na przywódców nie pamiętam, to chodzi o tych mega mocnych bossów jak ten super wąż, ten latający archon itp co oni wszyscy się ruszają na przemian z twoimi ludźmi, tzn jak masz 6 ludzi to oni się ruszą 6 razy podczas tury?
  • Odpowiedz