Wpis z mikrobloga

Jest gdzieś dostępna lista tzw. MCN'ów w Polsce? Czyli sieci zrzeszających twórców internetowych dający im możliwości sprzętowo techniczne za x procent dochodów z reklam czy zleceń partnerskich? Mam na myśli takie poważniejsze inicjatywy, dla twórców popularnonaukowych którzy posiadają już jakiś fanbase. Gdzie tego szukać i czy jest w ogóle w czym wybierać? #pytanie #youtube #marketing #tworczoscwlasna
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mlek: nie ma takich rzeczy, są tylko MCN-y szkodniki które biorą 10% i więcej za samo istnienie ( ͡° ͜ʖ ͡°) no i obsługę reklamową, ale to już bardziej agencje. Nie każdy dostaje obsługę reklamową.
  • Odpowiedz
@mlek: w życiu, za dużo jest ludzi tworzących na YouTube, którzy są z własnym sprzętem aby ktokolwiek chciał oddać za frajer. Dopóki nie robisz jakieś 100k na film to tak naprawdę kasa z Adsense jest nie istniejąca.
  • Odpowiedz
@mlek: jeżeli potrzebujesz aby Tobie użyczyć mikrofonu czy kamery w zamian za % to oznacza, że nie masz potencjału reklamowego. Jest coś takiego jak mikroinfluencing ale to też musisz mieć cokolwiek i stawki są z tego głodowe.
  • Odpowiedz
@mlek: to znaczy, bez kanału nie mogę nic powiedzieć - z tego jak to opisujesz to bardziej mi brzmi jak ambicje na stworzenie czegoś lecz nie posiadanie środków, aniżeli już posiadanie.
  • Odpowiedz