Wpis z mikrobloga

Akurat miałem bardzo miłą rozmowe z moim przełożonym.

Mój przełożony jest Australijczykiem i nigdy nie widział Polski ale ostatnio zaczął się nią interesować. Wczoraj wezwał mnie do siebie do biura i nagle wyskoczył że widział w telewizji Tour De Pologne i że jest w szoku że u nas jest tak pięknie i planuje odwiedzić Polskę za rok w trakcie swojej wyprawy do Europy. Żeby wszystko zgrać w czasie zrezygnował z Islandii na rzecz Polski.

Dodatkowo przy tej okazji chciałem zauważyć, że dla nich Europa jest tak samo egzotyczna jak dla nas Australia więc na prawdę zwykłe rzeczy mogą budzić w nich zachwyt. Aż się samo ciśnie na usta "cudze chwalicie...".

#australia #polska #tourdepologne #mojkrajtakipiekny
  • 79
@salvatore13 inaczej jest gdzieś jechać jako turysta a inaczej tam mieszkać. Kraków jest okropnym miastem do życia z wieku powodów których nawet nie chce mi się wymieniać. Ale przyjechać tam na chwilę mieszkać w hotelu i nie musieć pracować w tym czasie to jest coś innego.
@salvatore13: Tylko niech nie wchodzi do lasów. Albo lepiej powiedz mu, że te tony śmieci w lasach to Niemce podczas okupacji wyrzucili i teraz leżą jako pomnik nazistowskiego bestialstwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@salvatore13: ja mialem przelozonego anglika ktory byl wielkim fanem polski, bylem jedynym polakiem w firmie i caly czas do mnie przylazil gadac. w polsce byl kilkanascie razy, za kazdym razem jedzie w inne miejsce, zna nawet podstawowe zwroty :)