Wpis z mikrobloga

Akurat miałem bardzo miłą rozmowe z moim przełożonym.

Mój przełożony jest Australijczykiem i nigdy nie widział Polski ale ostatnio zaczął się nią interesować. Wczoraj wezwał mnie do siebie do biura i nagle wyskoczył że widział w telewizji Tour De Pologne i że jest w szoku że u nas jest tak pięknie i planuje odwiedzić Polskę za rok w trakcie swojej wyprawy do Europy. Żeby wszystko zgrać w czasie zrezygnował z Islandii na rzecz Polski.

Dodatkowo przy tej okazji chciałem zauważyć, że dla nich Europa jest tak samo egzotyczna jak dla nas Australia więc na prawdę zwykłe rzeczy mogą budzić w nich zachwyt. Aż się samo ciśnie na usta "cudze chwalicie...".

#australia #polska #tourdepologne #mojkrajtakipiekny
  • 79
@Gregorsc co jest w tym takiego śmiesznego? Czemu wy macie takie kompleksy? :) Czemu ludzie nie mogą pojąć że nie ma jednej definicji piękna - dla jednego piękne są pustkowia na Islandii a dla drugiego małe wsie w Polsce.
@salvatore13: Powiem Ci, że masz nietypowego szefa. Z jednej strony lubi mieć wszystko zaplanowane na rok do przodu, a z drugiej strony jest na tyle spontaniczny, że chce jechać do Polski, bo mu się spodobało Tour De Pologne w telewizji.

No ale spoko, mój dyrektor też jest ekscentrykiem, robi i mówi różne dziwne rzeczy, nie zawsze spójne ze sobą.
@ImInLoveWithTheCoco na Islandii na każde 15km trasy przypada jakies 5 mega miejsc, które warto zobaczyć i każde wbrew pozorom w innym klimacie. Byłam już 2 razy i polecę 3. Do Polski nie wracałam ostatnio z rok i też zawsze żyłam przekonaniem, że cudze chwalimy a swego nie znamy. Doznalam szoku, w tym kraju jest smród, brud, kiła i ubóstwo. Są ładne miejsca, przyroda, ale to wszystko otoczone cepelią wieś tańczy i śpiewa.
@gwiezdna:

też zawsze żyłam przekonaniem, że cudze chwalimy a swego nie znamy

Doznalam szoku, w tym kraju jest smród, brud, kiła i ubóstwo.

Czyli jednym słowem łatwo zmieniasz skrajnie swoją opinię, jutro będziesz mówiła że gdzie indziej jest pięknie a o Islandii że jest przeciętna.
A wie, że w Polsce łamana jest konstytucja?

@Venro: Wiem o tych bzdurach. Ok, now ill go on in english. I don't care about political struggle inside of Poland. I am not interrested in politics. I am interrested in your country, which has over a thousand years of history. Please do the same, and stop doing that moron politics everywhere, even in toilet, and during sex i think xD

#masterrofriposte
@Sinti nie, jak się żyje w Polsce każdego dnia to człowiek się przyzwyczaja i tego nie widzi. Jak się wyjedzie, podróżuje i na co dzień ma styczność z inną estetyką to powrót do kraju po czasie moze zszokować. I tyle. Na Islandii bylam pierwszy raz w 2011 i zdania nie zamienilam.
@gwiezdna:

jak się żyje w Polsce każdego dnia to człowiek się przyzwyczaja i tego nie widzi.

Nie każdy tak ma. Polecam bycie obiektywnym, Polska ma swoje słabe strony ale na pewno pisanie o niej tekstów w stylu "smród, brud, kiła i ubóstwo" to gruba przesada albo nieznajomość świata.
@Sinti ja mam całą Polskę przejechaną z 50 razy w kazdym kierunku i serio teraz nie wyolbrzymiam, więc wiem co mówię. To moja prywatna opinia. Jak wysiadlam po roku przerwy z samolotu i później wzięłam auto żeby pojeździć tu i ówdzie to się przerazilam, że wcześniej to była dla mnie norma. Wszystko zasmiecone bilbordami, każdy dom w innym stylu, masa biedy i to widać. Jasne, że są świetne miejsca w Polsce ale