Wpis z mikrobloga

Akurat miałem bardzo miłą rozmowe z moim przełożonym.

Mój przełożony jest Australijczykiem i nigdy nie widział Polski ale ostatnio zaczął się nią interesować. Wczoraj wezwał mnie do siebie do biura i nagle wyskoczył że widział w telewizji Tour De Pologne i że jest w szoku że u nas jest tak pięknie i planuje odwiedzić Polskę za rok w trakcie swojej wyprawy do Europy. Żeby wszystko zgrać w czasie zrezygnował z Islandii na rzecz Polski.

Dodatkowo przy tej okazji chciałem zauważyć, że dla nich Europa jest tak samo egzotyczna jak dla nas Australia więc na prawdę zwykłe rzeczy mogą budzić w nich zachwyt. Aż się samo ciśnie na usta "cudze chwalicie...".

#australia #polska #tourdepologne #mojkrajtakipiekny
  • 79
@Sigmanus: Islandię można zwiedzić w 3 dni po wszystkich top miejscach, a nawet w 24h co mi udowodnił pewien Węgier z którym się założyłem że nie da rady w 24h objechać wyspy robiąc sobie selfiki przy każdym top miejscu, zakład ofc przegrałem. A Polski nie zwiedzisz w 24h.
90% kraju płaska najlepsza.

@gerwant2k: no ale nie przyjeżdżasz oglądać chyba tego co płaskie? xD Mamy piękne pojezierza, lasy, rzeki i jeziora, pagórkowatą Suwalszczyznę, dostęp do morza i kilka pasm górskich i wiele miejsc w których naprawdę też jest co zobaczyć. Dużo historycznej zabudowy, muzeów itd. Do tego w porównaniu do Zachodu jednak wciąż tańsze wyżywienie i przede wszystkim - noclegi.

Ja wiem, że jak się wyjedzie za granicę to wszystko
@Silwerbalk: Kraków jest na jego liście razem z Auschwitz i Wieliczką ;) niestety nie miałem wpływu na jego plany (wykupił wycieczkę z biura podróży). Gdybym miał to z pewnością doradziłbym mu odwiedzenie Gdańska i Wrocławia.

Wrocławia?! Na jego miejsce jest 3000 Ukraińców.
@Sigmanus: A ja byłem na Islandii i nie rozumiem śmiechów. Jest po prostu niezwykła, ale Polska też ma dużo do zaoferowania. Szczególnie, że Islandii dużo dodaje to, że tundra jest dla nas czymś bardzo egzotycznym.

Na Islandii nie za bardzo jest chyba co zwiedzać "nie-przyrodniczo/krajobrazowo". W Polsce jest tego od groma.
Nie mamy za bardzo najróżniejszych pustkowi (tundra/pola lawowe), wielkich klifów i potężnych wodospadów czy lodowców, ale oni nie mają praktycznie