Wpis z mikrobloga

@BishKopt: inflacja w nieskończoność plus techniczne niedomagania powoduje, że kłamiesz ludzi mówiąc im, że monero może konkurować z bitcoinem. Nie może i nigdy nie będzie, znalazł swoje zastosowanie swoją niszę i tyle. Naganiasz na ponzi scheme, wprowadzasz ludzi w błąd. Nie wiem czy wartość tego alta wzrośnie na krótką metę czy nie ale jestem pewien, że na dłuższą metę ludzie stracą. Alt ma konkurencję inne alty. Bitcoin nie ma. Konkurencją
  • Odpowiedz
@BishKopt: @pawlo74: @fervi:

Ktoś zadał pytanie o możliwość sprawdzenia ilości wytworzonych monero. Wytłumaczono mu że nie da się tego zweryfikować, polecenie jedynie oblicza ilość na podstawie założeń w kodzie i ilości bloków. Nie weryfikuje nic:

You can print the total coin
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: jakbyś czytał co do ciebie piszę, to dokładnie ten sam błąd monero przywoływałem tydzień temu: https://www.wykop.pl/wpis/33804511/wrzodjestprawdziwymwybranym-jestes-fanatykiem-w-ta/#comment-119139379

dziś też o tym pisałem, ale widze, że zapomniałem link wkleić (pszypau): https://www.wykop.pl/wpis/34037199/kryptowaluty-monero-xmr-bitcoin-takie-zestawienie-/#comment-119900301

Co do merytoryki:
Nieodkryte błędy mogą występować zarówno w jednym jak i
  • Odpowiedz
that is impossible to detect without knowing about the exploit and explicitly writing code to check for it.
that is impossible to detect without knowing about the exploit and explicitly writing code to check for it.
that is impossible to
  • Odpowiedz
W nieskończoność będzie powstawało 0,3 XMR / minutę. Kpina...

@cyberpunkbtc: chyba nie do końca wiesz co piszesz, przecież w przyszłości będzie też znikać 0,3 monero na minutę bo ludzie będą go gubić.
  • Odpowiedz
@MokryNick: Te coiny nie są całkowicie anonimowe, nie wiem jak z zcashem, ale możliwe że widoczne są adresy nadawców i odbiorców a tylko wartości są ukrywane. Wtedy np. widać że nie było żadnego inputu na ten adres...

Ja nie znam dokładnie tego przypadku, wiem że było coś takiego.
Poszukaj w necie. Pawlo też o tym słyszał
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: chyba nie do końca wiesz co piszesz, przecież w przyszłości będzie też znikać 0,3 monero na minutę bo ludzie będą go gubić.

@MokryNick: Wiem co piszę, ty jednak nie wiesz czy na pewno będą gubić, tylko zakładasz coś takiego. Poza tym to nic nie zmienia. Bitcoina którego podaż jest ograniczona też będą gubić więc deflacja będzie podnosić jego wartość. W stosunku monero czy eth normalne coiny zawsze
  • Odpowiedz