Wpis z mikrobloga

#ubezpieczenia #ubezpieczenie #pytanie

Wiem, że są tu firmy ubezpieczeniowe czy jak to nazwać i mam do Was pytanko.

Zmieniłem prace. W poprzedniej firmie miałem ubezpieczenie grupowe za które placilem ok 25zł za osobe (ja i żona). Bardzo fajny pakiet, ale nie miałem czasu zeby to przedluzyc indywidualnie.

Chcialbym miec takie ubezpieczenie, ale indywidualnie a nie przez prace, z podobna cena. Jest na rynku cos godnego polecenia? Wiem ze nie napisalem szczegółów pakietu bo juz nawet nie pamietam ale chodzi oczywiscie zeby miec jak najlepszy pakiet w cenie ok 25zł za osobe. Jest to do zrobienia nie poprzez grupowe firmowe?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Insiders: są takie ubezpieczenia indywidualne ale zapewne nie w takiej cenie jak w firmie. Indywidualne polisy są zwyczajnie droższe i za 25 zł nie będziesz miał takie zakresu jak w polisie firmowej
  • Odpowiedz
@Insiders: nie da rady na takich warunkach, taka przewaga ubezpieczenia grupowego nad indywidualnym. Trochę dziwne, że z automatu nie dostałeś oferty kontynuowania. Za 25zł to często nawet nie ma możliwości w zakładzie zawrzeć takiej umowy, bo jest drożej. Ale sama cena to nie wszystko, masz jakiś zakres tego ubezpieczenia żeby wrzucić z kwotami świadczeń?
  • Odpowiedz