Aktywne Wpisy
truskafa +2
Gdzie poznaliście swoją drugą połówkę?
*proszę nie żartować, że w monopolowym
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
*proszę nie żartować, że w monopolowym
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
everytime +79
jestem taka przebodzcowana, że oglądam teraz film i jednocześnie tiktoki na telefonie. w robocie jak siedzę to też słucham podcastów, patrzę na telefon czy pani z przedszkola nie napisała smsa. do srania telefon, do gotowania telefon, przed spaniem telefon. jak jestem z mężem i córką, to jeszcze pół biedy, bo odkładam, ale jak jestem sama to jakiś dramat.
#zalesie #gownowpis #logikarozowychpaskow
#zalesie #gownowpis #logikarozowychpaskow
Slyszysz cos.
Swizdu, gwizdu,
spadla bomba,
pol okopu
poszlo w #!$%@?.
Tobie nic sie nie dzieje ale widzisz kolege z druzyny ktory nie ma lewej nogi i prawej reki, blaga o pomoc. Jestes w szoku. Szukasz medyka. Widzisz go. Wolasz. Na wezwania reaguje smiechem, psychika mu wysiadla.
Beton decyduje o ataku. Jest gwizdek! Wygrzebujesz sie z dziury i lecisz na wroga. Widzisz mgle. O kurczaczki czujesz musztarde. Moze sie podziela?
Zaczyna palic w organizmie. O #!$%@?... Zakladasz maske ale co mialo juz popsuc to popsulo. Lezysz na noszach w drodze do szpitala polowego. Lekarze decyduja ze zostajesz wycofany do domu aby wyzdrowiec.
W miescie pustki. Tych ktorych spotykasz jakos nie witaja zolnierzy z kwiatami a widac #!$%@? bo sami nie maja co jesc poniewaz wszystko jedzie na front. Dowiadujesz sie ze ojciec zginal w natarciu. Brat siedzi w obozie jenieckim. Przyjaciel w szpitalu dla oblakanych.
Koniec wojny. Szczescie? Ulga?
66mln zolnierzy na wszystkich frontach.
8.5mln zginelo.
30mln rannych.
7mln z trwalym uszczerbkiem.
5mln cywili nie dotrwalo do konca wojny.
Przeciez wojna miala trwac tydzien... Miales wjechac do miasta w slicznym mundurze z blyszczacymi medalami. Wrociles ranny fizycznie i psychicznie.
Dowiadujesz sie o ogromie nieszczescia.
Analizujesz...
Cale pokolenie, cala inteligencja zostala zniszczona.
Najgorsze ze nie wiesz najwazniejszego.
#iwojnaswiatowa #historia #wielkawojna #wojna
How many dreams did fade away
Broken promises.
They won't be coming home
Oh mothers wipe your tears
Your sons will rest a million years
Found their peace at last
As foe turned to friend and forgive..."
@sops: w imię #!$%@?ńskich ambicji ( ͡° ʖ̯ ͡°)