Wpis z mikrobloga

Cześć,
ostatnio odgruzowałem swój rower z komunii (ma tylko 15 lat xD) i zauważyłem kilka niedoskonałości. Główną z nich jest pękająca przednia opona. I tu rodzą się pytania:
- czy warto inwestować w kupno nowej opony czy lepiej odłożyć te kilkadziesiąt złoty i zacząć zbierać na nowy rower?
- gdzie we #wroclaw najlepiej dokonać zakupu i wymiany oponyżeby Mnie nie wyruchali na kasę
- jaki rower byście polecilibyście do MAKSYMALNIE 1500 zł do jazdy po ścieżkach i parkach dla amatora (84 kg, 181 cm, nie ulaniec)
Poniżej wrzucam zdjęcia roweru w celu pokazania obecnego stanu.
Oczywiście rower kupiony w markecie więc zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest to super sprzęt.

#rower
24Jacek - Cześć,
ostatnio odgruzowałem swój rower z komunii (ma tylko 15 lat xD) i z...

źródło: comment_t6hdQa0m7vpiZxEuMFoSIoK7RcoqTUvp.jpg

Pobierz
  • 18
@Wycu91: @brtk122: Wiem że te marketowe są beznadziejne ale póki co jeżdżę tym bo jest darmowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ponadto muszę się przekonać czy chcę wydawać ponad 1000 zł na nowe hobby, które może mi się szybko znudzić. Wiem że nowy będzie znacznie lepszy.
@24Jacek: czasem stare rowery można tanio unowocześnić, ale tutaj nawet upgrejdować nie byłoby czego, same kiepskie komponenty i na badziewnej ramie. Wyczyść, nasmaruj, wyreguluj i jedź, a w międzyczasie ew. zbieraj na nowy.
@24Jacek: poszukaj na olx. Ja wyrwałem naprawdę fajny rower w zeszłym roku za 250zł. Dołożyłem 100 i wszyscy są w szoku, że taki ładny rower tak tanio znalazłem.
@24Jacek: jeżdząc na nim raczej się zniechęcisz...
Młyn w niedzielę, OLX i znajdziesz coś na luzie, jak sobie patrzyłem to po 600-800 pojawiają się fajne sprzęty na osprzęcie LX nawet.

Oponę w jakimś tesco czy zwykłym rowerowym kupisz za max 20zł, zmienisz sam.
@24Jacek Ta opona to trup, absolutnie na niej nie jeździj bo w każdej chwili ciśnienie w dętce może ją rozsadzić. Jeśli wybuchnie podczas jazdy to w najlepszym przypadku tylko się wywrócisz, w najgorszym wpadniesz pod samochód.
Wiem co piszę bo mi też kiedyś zużyta przednia opona wybuchła podczas jazdy, ciśnienie było tak duże że odrzuciło mnie o metr w bok, nie mogłem utrzymać kierownicy.