Wpis z mikrobloga

@intruzzz: plotki, ploteczki, przecież tam nawet żadna gra nie przyniosła zysku rzędu 50 milionów, więc jak niby kogoś na tyle oszukali? Kogoś dupka boli, że oddał udziały za bezcen i próbuje podkopać pozycje prezesa.
  • Odpowiedz
@spinor: tak mi to wygląda, natomiast gielda jest glupia i warto rozwazyc wyjscie, jesli ma się zysk, i ustawienie się gdześ nisko. Może być powtorka z CDP, jak wtedy, kiedy poszla plota o zlym traktowaniu pracownikow
  • Odpowiedz
@intruzzz: spadało jeszcze przed tym tweetem, odreagowywało wczorajsze wzrosty, więc taki minus na akcjach nie jest tylko efektem afery. Teraz coś takiego dodał:
"Pozwu o zniesławienie nie będzie. Choć wiem, że forumowicze Bankiera na to liczyli. Odbyłem za to ciekawą rozmowę telefoniczną z prezesem PlayWay’a i w sumie chyba z tego wywiad zrobię."
Ciekawe. Nie ma co ulegać presji, jak spadnie to chwilowo.
  • Odpowiedz
@intruzzz: też dzisiaj nadokupowalem za częściowo zrealizowane zyski z farmy(trochę za szybko jak pokazało zakończenie:)). Z tego będzie darmowa reklama a nie afera.
  • Odpowiedz
@Nefalem: @vrdst: ostatnio kupowałem po 120 i póki nie spadnie niżej to wolę inne spółki. Plw szanuję za naprawdę konkretne podstawy finansowe do wyższej wyceny, natomiast jakas bryndza jest przez agony i stoi to w miejscu, a każda podbitka to pozywka dla kolarzy. Zna ktoś datę raportu za 2kw? Jedynie w tym widzę nadzieję na wybicie tam, gdzie miejsce plw. Czyli w okolicach 200
  • Odpowiedz
@intruzzz: ja myślę że podbitka będzie w okolicy premiery Phantom doctrine, coś koło 14 sierpnia. Raport jest we wrześniu, w połowie albo końcówce
  • Odpowiedz
@vrdst: liczę na 150zł do dni premiery. Moim zdaniem spółka zbyt słabo wyceniana. Zjazd po Agony ale PW zarabia na House Flipper taką kasę, że jak pokażą raport to będzie 15-20% up
  • Odpowiedz
@Nefalem: nasze zdanie tu się pokrywa, chociaż ja liczę na powrót w okolice 170. Problemem jest tylko wytrzymanie do raportu, bo to jeszcze dwa wakacyjne, niezbyt obfitujące w info, miesiące, a ewentualną szansą na coś większego gra pod premierę PD i jej ewentualny sukces, no chyba że wcześniej pochwalą się wynikami sprzedaży. Tak bynajmniej ja to widzę :)

// ach napisałeś 150 do dnia premiery :) jest szansa, jest :)
  • Odpowiedz
@Nefalem: że mogą dostać i polecą w górę, poprawieni dobrym raportem, a mogą nie dostać i nawet raport im nie pomoże :) Też mam trochę dino, ale mało, bo obawiam się że przyznanie koncesji może być kwestią polityczną.
  • Odpowiedz
@Nefalem: dino dla mnie ok spolka, miałem przez jakiś czas. Trochę musiałbym teraz pogrzebać w kapitalizacji żeby mieć porównanie do np biedy czy lidla. Koncesję powinni dostać, w końcu polska firma ;-).
  • Odpowiedz