Oho widzę niektórzy mają tutaj problem, że ludzie na shitach w pare godzin są kilka tys do przodu. No coz poradzić jedni w shity wierzą inni golą na nich leszczy. A trzymanie sie jakichś honorowych zasad dotyczących altów jest śmieszne. #bitcoin #kryptowaluty
@lronman: Bo nie ukrywajmy, tutaj siedzą ludzie z małym kapitałem, ale dużym dla ich budżetu domowego - co zrobią tacy ludzie? A no to co przeciętny Kowalski jak odłoży - pójdzie najbezpieczniejszą drogą (lokata/bitcoin). A potem będą siedzieć i dla uspokojenia nerwów pisać idiotyzmy w stylu (to już chyba wylew jest):
"po co ten bitcoin rośnie" - przecież to już jest jakiś wyższy poziom upośledzenia umysłowego, żeby życzyć sobie aby
@koszyk2: Najlepszą taktyką odnośnie szitów obrał @ch00dybcn . Nie holduje tego gówna tylko po zysku 50-100% sprzedaje, a jak cena spada to nie boi się ze stratą -10% tego oddać.
Niestety kult HODLu wygodny dla poczatkujących to idealna pożywka dla ludzi myślących. Zawsze znajdzie się idiota co będzie trzymał do -99%, bo kiedyś odbije.
@PinkyPen: ja mam taką, że nie sprzedaję że stratą I nie inwestuję pieniędzy, których nie mogę stracić w shity. Jak odbije to sprzedam I zarobię. Jak nie odbije to nie trafiłem ale płakał nie będę
mi jeden z moich shitów ( ARDR ) wzrósł od wczoraj o 43% co nie znaczy,że jestem do przodu z nim :)
@koszyk2: No i dlatego potem piszesz coś takiego ( ͡°͜ʖ͡°) Spoko, sam do niedawna wyznawałem podobną strategię. Że inwestuję w shita, który ma potencjał - ale to jest złudna taktyka, bo jesteś emocjonalnie przyczepiony do czegoś, co od początku może być scamem
@PinkyPen: Pewnie tak jest. Ale taka taktyka wymaga codziennego śledzenia, sprawdzania trendów, czytania newsów itd. Ja jestem w 85% BTC reszta w małych ilościach zainwestowana w projekty z potencjałem ( czyt shity ) Leżą tam sobie spokojnie i czekają na lepsze czasy. Taki niedzielny trading
A trzymanie sie jakichś honorowych zasad dotyczących altów jest śmieszne. #bitcoin #kryptowaluty
Sprzedawać euforię odkupywać panikę, zawsze!
"po co ten bitcoin rośnie" - przecież to już jest jakiś wyższy poziom upośledzenia umysłowego, żeby życzyć sobie aby
Nie holduje tego gówna tylko po zysku 50-100% sprzedaje, a jak cena spada to nie boi się ze stratą -10% tego oddać.
Niestety kult HODLu wygodny dla poczatkujących to idealna pożywka dla ludzi myślących. Zawsze znajdzie się idiota co będzie trzymał do -99%, bo kiedyś odbije.
@koszyk2: No i dlatego potem piszesz coś takiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Spoko, sam do niedawna wyznawałem podobną strategię. Że inwestuję w shita, który ma potencjał - ale to jest złudna taktyka, bo jesteś emocjonalnie przyczepiony do czegoś, co od początku może być scamem
@PinkyPen: oj zdziwiłbyś się jakie osoby siedzące na mirko kapitał mają...
Komentarz usunięty przez moderatora