Wpis z mikrobloga

Codziennie dodajesz pożywke


@krysc4d: pożywka to po prostu dodawanie znowu mąki i wody w ilości jakie podałeś? I co potem z tą mazią ze słoika? Słoik ma stać w miejscu bez słońca? Ma być otwarty cały czas? Ile piec i w jakiej temp. No słaby ten przepis nic nie wiadomo XD
  • Odpowiedz
@krysc4d: jak zrobie sobie kawe do pracy to mam tagowac #kawa i #uk (bo mieszkam w UK)? od kiedy te zmiany? czlowiek pojedzie na 2 tygodnie urlopu i cale mirko staje na glowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

chlebek kozak!
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@0x7C3 przepraszam czyli używanie tagu #uk dotyczy tylko polityki Krolestwa czy tez może czegos jeszcze? ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
Dodałem uk bo w angli o wiele trudniej o dobry chleb dlatego uznalem to za znaczacy fakt
  • Odpowiedz
  • 0
@krysc4d
"Dodałem uk bo w angli o wiele trudniej o dobry chleb dlatego uznalem to za znaczacy fakt"
No już nie przesadzaj, chyba tylko jak mieszkasz gdzieś na totalnym odludziu. W większych miejscach znajdziesz piekarnie działające pod szyldem Real bread campaign, a większe sklepy też mają już całkiem przyzwoite opcje. Rzuć okiem na sekcję pieczywa w Sainsburys (taste the difference) mają bardzo smaczny San Francisco style sourdough.
  • Odpowiedz
  • 0
@krysc4d o tag to ja się nie czepiałem, ludzi mylisz. Ja tylko mówię że wcale nie ma tych mitycznych problemów z chlebem w uk
A twój bochen wygląda bardzo apetycznie.
  • Odpowiedz