Wpis z mikrobloga

Hej Mirunki i Mirabelki! Z okazji napisania, a ostatecznie wydania mojej książki (TDD. Techniki programowania sterowanego testami), robię małe #rozdajo...

Zasada jest prosta - plusujesz, bierzesz udział w losowaniu tej właśnie książki. Zielonki (zarejestrowane przed dodaniem tego posta) też biorą udział. Losowanie przez #mirkorandom w poniedziałek o 17. No to... powodzenia!

#ksiazka #ksiazki #programowanie #tdd #csharp #dotnet
dariusz-wozniak - Hej Mirunki i Mirabelki! Z okazji napisania, a ostatecznie wydania ...

źródło: comment_L56g9s87DEsru7YS8LTefMLhv48EXEXY.jpg

Pobierz
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dariusz-wozniak: Dzięki za odpowiedź!

Co do samego określenia "anti-pattern", padło ono w komentarzach na jakiejś stronie omawiającej odpowiedzi na częste pytania rekrutacyjne. Teraz już tego niestety nie odnajdę. Jednak dało mi to trochę do myślenia i zacząłem się zastanawiać, czy faktycznie takie zjawisko przesadnego skupiania się tylko na zaspokojeniu wcześniej ułożonych testów nie wpływa negatywnie na ostateczną jakość kodu. I mam tu na myśli samo podejście TDD, a nie TAD -
  • Odpowiedz
  • 0
@selenita66 większość programistów jest mocno średnia a jak do tego jeszcze dodajesz tdd narzucone z góry to uzyskujesz kod który ma 100% pokrycia testów ale te testy są takie że równie dobrze mogłoby ich nie być. To samo dotyczy każdej metodologii
  • Odpowiedz