Wpis z mikrobloga

@KsiazePodziemi: nie będę szukać w tej książce na siłę tego czego tam nie ma, a prawdy w szczególności. Jest jakiś przewodnik w ogóle co jest tam przenośnią a co należy traktować serio? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bo tą wymówkę słyszę wszędzie tam gdzie coś jest niewygodne dla wierzących. Zwierzęta były przed ludźmi- coś się przypadkiem zgadza z nauką, wielka duma wierzących, argument za prawdziwością tej książki.
  • Odpowiedz
@KsiazePodziemi: kolejny argument- nie rozumiesz. Jest wprost napisany stek bzdur który nie ma nic wspólnego z prawdą i masz o to do mnie pretensje. Miej pretensje do autora biblii a nie do mnie.

Będę krytykować co mi się żywnie podoba.
  • Odpowiedz
gdybyś krytykował biblię rozumiejąc ją

@KsiazePodziemi: do tego trzeba by przyjąć że jest prawdziwa. de facto nie da się krytykować biblii nie wierząc w nią a wierząc w nią nie można jej krytykować bo jest słowem bożym.

J---ć taką logikę. Biblia to stek bzdur.

Kolejny agrument- przerobiłem biblię. Po prostu napisałem to co tam jest że zwierzęta i człowiek powstali tego samego dnia. Nie zamierzam się z tego tłumaczyć i
  • Odpowiedz
@Helsantonio_Montes: jest głęboki sens, albowiem bóg pojawił się gdy ludzie nauczyli się oszukiwać innych by odnosić korzyści. W przypadku Twojego rozumowania to trzeba by sięgnąć do biblii i stwierdzić, że Jezus istniał jeszcze przed stworzeniem świata.
  • Odpowiedz