Aktywne Wpisy
polzwed +177
Dzisiaj widzę grubo polecieli w krakowskim oddziale Aptiv.
Mela na ryj pracownika niezależnie czy pracowałeś miesiąc czy 20 lat.
tl:dr - #!$%@? 250 osób na callu, którego zapowiedzieli 10 minut wcześniej. Potem jakiś wysoko postawiony gadał coś o wzajemnym szacunku
wiecej info:
https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,29115
#programista15k #pracait #aptiv
Mela na ryj pracownika niezależnie czy pracowałeś miesiąc czy 20 lat.
tl:dr - #!$%@? 250 osób na callu, którego zapowiedzieli 10 minut wcześniej. Potem jakiś wysoko postawiony gadał coś o wzajemnym szacunku
wiecej info:
https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,29115
#programista15k #pracait #aptiv
miki4ever +106
#kanalzero jak ktos sie zastanawial po co powstal Kanal Zero, to wlasnie po to, zeby robic to co dzis zrobili. Zobaczcie ile osob pozytywnie o Czarnku sie wypowiada. Tam w PiSie jest grupa co wyciagnela jednak wnioski po porazce i ma plan, zeby wrocic do wladzy. Przeciez w grudniu na temat CPK wiekszosc by tu mowila o kasie jaka PiSowi udalo sie wyciagnac z projektu. Teraz jest to nasza narodowa inwestycja.
A
A
Powiedzcie mi czy to ja jestem jakiś #!$%@? czy firma w której pracuję? Zatrudniłem się w małej firmie gdzie robię modele 3D. Pierwszy raz pracuję w zespole, wcześniej pracowałem sam (freelancer). Oprócz mnie jest jeszcze 6 innych grafików, wszyscy mamy ten sam "status" i pensję (dowodzący zespołem nie jest grafikiem). I z ogłoszenia, i z rozmów później wynikało, że moja praca to przyjść, dostać concepty i opisy, zrobić modele i cześć, do domu. Tymczasem ciągle jest mi dawane do zrozumienia, że mam się dzielić wiedzą z innymi pracownikami, że mam im podpowiadać jak wiem jak coś zrobić szybciej itp. No nie umawiałem się na to. Uważam, że ja sprzedaję swój czas, a nie umiejętności. Wiedza i ogólnie know-how są ZNACZNIE więcej warte niż czas. Uczyłem się ponad 10 lat, żeby umieć tyle co umiem, wydawałem swoje pieniądze na kursy, sam analizowałem modele ludzi z internetu, poświęcałem swój czas na wyszukiwanie rozwiązań problemów i teraz ja mam im oddać w 5 minut coś, na co ja musiałem poświęcić czasami i miesiąc, żeby się dowiedzieć? No chyba ktoś tu się z dupą na mózgi pozamieniał i nie jestem to ja. Ja nawet nie mam emocjonalnego stosunku do tych ludzi i firmy, ja tam przychodzę zarobić pieniądze na życie. #pracbaza #it #grafika
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
Czy powinienem dzielić się wiedzą ze współpracownikami?
Trochę pokory.
A jeśli to zarzutka to gratuluję
Proste rzeczy podpowiadasz a jak Ci się nie chce to albo mówisz że jesteś zajęty i później ogarnie albo mówisz "nie wiem, nie umię nie potrafię".
musicie mieć mocno #!$%@?ą organizację pracy w zespole, skoro to, że podzielisz się z kimś wiedzą nie przyniesie Ci korzyści.
Komentarz usunięty przez autora
Zaakceptował: kwasnydeszcz}
Umiejętność współpracy w zespole to coś, co znacznie trudniej nabyć ¯\_(ツ)_/¯
Natomiast jeśli Twoja wiedza jest jakaś wybitnie specjalistyczna a pensja w pracy jest niska to zawsze możesz z szefem o tym porozmawiać.
A i mieliśmy osobę podobną do Ciebie,