Wpis z mikrobloga

• 141
Q--a co się o------o to ja nawet nie.
Niby akcja protestacyjna w #policja a dzisiaj mój #rozowypasek straciła prawo jazdy na 3 miesiące za przekroczenie prędkości.
Nie jest notorycznym piratem drogowym.
Mógł jej dać pouczenie.
Jeszcze policjant się zastanawiał czy nie dać po prostu 500 zł + punkty karne, ale jednak postanowił zabrać prawko.

Nosz k---a mać.

#zalesie #polska #prawo
  • 199
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ghost18: u mnie w mieści jest droga gdzie jest 70km/h i ktoś na odcinek kilkudziesięciu metrów bo jest tam nieużywany tor kolejowy wstawił 30km/h żeby zaraz za nim z powrotem dać 70km/h na początku myślałem że tak musi być że ograniczenie ze względu na tory, ale na innej ulicy gdzie też są tory i też nie używane jest cały czas 70km/h. Co jest najlepsze że tam gdzie to 30 to
  • Odpowiedz
@joolekk: no właśnie można zmienić o to chodzi, tylko trzeba by chcieć i rzetelnie podejść do sprawy. A zarządcy dróg mają w------e j---a :d czy sie stoi czy się leży i takie tam..
  • Odpowiedz
@Efeljot: w sensie, że użytkownik drogi nie zmieni sobie przepisów w momencie, gdy uzna je za debilne. Po prostu. Prawo to prawo, nic nad nim nie może stać.

Co do zarządców dróg - zgadzam się - nie zawsze rzetelnie podchodzą do oznakowań.
Jak widzę coś jak na zdjęciu które wrzuciłeś to też nie jadę 50km/h - przyznaję się bez bicia. Ale gdybym dostał mandat to jestem sam sobie winien. Tylko
  • Odpowiedz
@GTOnizuka: s--------y, zamiast się zająć łapaniem przestępców to męczą bułę tam, gdzie ludzie nagminnie łamią przepis, nie dlatego, że są głupi, jak się sugeruje, tylko dlatego, że ten przepis jest z d--y.

Do mojego domu rodzinnego też prowadzi 4 pasmowa droga przecięta pasem zieleni, gdzie masz 50 a w koło krzaki i lotnisko. 70-80 to tam powinno być minimum.
  • Odpowiedz
@GTOnizuka: W takich sytuacjach mówimy że zapomnieliśmy dokumentów ^.-, serio patrząc na najbardziej plusowane komentarze to nigdy nie przekoroczyliście dwukrotnie prędkości w zabudowanym ? Serio ?
  • Odpowiedz
@GTOnizuka: i bardzo k---a dobrze. To ze pilicja ma protest nie oznaczacza ze jak ktos ostro o--------a to nic nie dostanie. Daja pouczenia za drobne wykroczenia np. Przejscie przez jezdnie na czerwonym itp...
  • Odpowiedz
Zgoda, ale to nie kierowca ani policjant jest od ustalania czy takie albo inne ograniczenie na drodze jest zasadne. Jak uważasz, że gdzieś jest źle ustawione ograniczenie to zgłaszasz to do zarządcy drogi a nie jedziesz sobie ile Ci pasuje i ile uważasz za stosowne.

@sh4dow30: Bzdura, jeśli uważam, że gdzieś jest za niskie ograniczenie to po prostu jadę tyle ile uważam za słuszne.
Przykład? ukończony remont dwupasmowej drogi w
  • Odpowiedz
  • 2
Ehh... Osoby które robią mniej niż 50k kilometrow rocznie powinny mieć zakaz wypowiadania się na jakikolwiek temat związany z bezpieczeństwem jazdy itd.
  • Odpowiedz
@Mzil: hola hoal nie znamy kontekstu bo są miejsca gdzie jest 2 pasmówka z pasem zieleni bez przejść i ograniczenie do 70 w terenie zabudowanym a ktoś po prostu nie zauważył :)
  • Odpowiedz