Wpis z mikrobloga

@pandapl: jeśli to prototyp, to użyj zwykłych szablonów widoków

zamiast ładnie uzupełniających się bootstrapowych labeli w polu formularza czy przeciągania tych labeli do pola możesz użyć zwykłych checkboksów htmlowych

dalej uważam że backend najważniejszy
  • Odpowiedz
@y0da: frontend jest równie ważny! aplikacja choćby prototypowa musi dobrze działać i ładnie wyglądać :) ale ja się nie znam, jestem zarówno backendowcem jak i frontendowcem i udaje grafika.
  • Odpowiedz
jestem zarówno backendowcem jak i frontendowcem i udaje grafika

@pandapl: podobnie, tylko nie udaję grafika, bo wiem że się do tego nie nadaję xD

Ale backend phpowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pandapl: Ofc front jest ważny, ale nie na starcie, bo się zakopię w robieniu wodotrysków, a to nie jest istota aplikacji, tylko mechanzimy po stronie serwera
  • Odpowiedz
@y0da: czy ja wiem, czy ract+redux jest miodzio - nie zawsze jest potrzebne tyle pisaniny, react context czasami pozwala na rezygnację z redux. W dodatku ponoć twórca reduxa już coś nowego popełnił i redux jest passe :-D

Akurat robię soft na react+redux+material-ui i to jest niedoróba, wieczne łatanie, symfonia niedokończona, jeden rabin powie tak, drugi nie. Ciągle czegoś brakuje, potrzeba dodatkowych bibliotek, ale jest kilka do wyboru, w których znów czegoś brakuje.
  • Odpowiedz