Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #javascript #angularjs #frontend

Koledzy prośbę mam, mam apkę i kilka endpointów które działają bo testowałem postmanem, chcąc się nauczyć chociaż podstaw angulara chciałem stworzyć prosty widok (formularz dodający coś do BD) ale nie bardzo mi trybi, mógłby ktoś zerknąć na index.html i app.js i powiedzieć co robię źle? Przy dodawaniu przyciskiem wywala błędy typu:

"ConstraintViolationImpl{interpolatedMessage='may not be empty', propertyPath=destinationAddress, rootBeanClass=class pl.dezet.model.Transit, messageTemplate='{org.hibernate.validator.constraints.NotEmpty.message}'}
]] with root cause"

Link do apki na githubie: https://github.com/Dezet-IT/TransitApp
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominias: obawiam się że nikt o zdrowych zmysłach nie będzie tego klonować i odpalać lokalnie, tylko po to żeby jeszcze potem debugować - napisz z jakiego pliku JS idzie żądanie, i którym kontrolerem i metodą je chcesz obsługiwać, to może ktoś z własnej ciekawości się zainteresuje...
  • Odpowiedz
@ppawel: nie mówię żeby ktoś to odpalał i debugował tylko żeby spojrzał na pliki app.js i index.html na githubie, bo podejrzewam że jest jakiś prosty błąd przez który mi się wysypuje
  • Odpowiedz
@Dominias: aj, nie zauważyłem tych nazw plików, sorry chyba za dużo mam do czynienia z opisami w których nie wiadomo co chodzi...

w takim razie zerknij na to co wysyła Postman i w dev-toolsach na to to co leci z przeglądarki... może coś wpadnie w oko, może jakiś header albo zły format danych, który powoduje, że nie "pasuję" obie strony do siebie... no albo ta literówka o której wspomniał @
  • Odpowiedz
@Desseres: @ppawel: dzięki, niby działa ale mam teraz inny mały problem, po wybraniu daty z kalendarza zapisuje mi ją o dzień wcześniej, przykładowo wybiorę 10.7.2018 a w bazie danych zapisane mam 9.7.2018...
  • Odpowiedz
@Dominias: masz zdefiniowaną zmienną jako DateTimeFormat.ISO.DATE i nie podajesz strefy czasowej w której zapisujesz datę oraz godzine. Pełen zapis ISO.DATE to 2018-07-10T00:00:00.000Z więc jeżeli nie podajesz czasu a strefę czasową w swoim środowisku dev masz np. -1h to po przeliczeniu wyjdzie Ci dzień wcześniej. Tutaj bym się upatrywał problemu, ale musisz to sprawdzić.
  • Odpowiedz