Wpis z mikrobloga

• 1599
Mam do pracy na 14, a o 8 rano ustalono zebranie pracownicze -.- No przecież to jest niepoważne, jeszcze ja mam spory kawał do tej roboty. Zupełne nieposzanowanie mojego czasu. Początkowo miałam mieć na 15, ale mi zmieniono wczoraj na 14 właśnie i wiedziałam, że nie dam się tak zrobić. Oczywiście cała góra ma na rano, więc im lotto. Już miałam telefon z pytaniem, gdzie jestem i w sumie biorę pod uwagę, że mnie wywalą, bo zupełnie nie przywykli do tego, że ktoś może się im przeciwstawić. Także no, zobaczymy. Ech nie.będę z siebie robić frajera za taką kasę.
  • 246
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FUTdeals: Wiesz, jak to twoje biznesy to pracuj sam sobie jak chcesz, nawet 24h na dobę, ale dalej to już piszesz jak gościu który w życiu niedorobiłby się takich rzeczy i Twój argument upada.
@atrax15: ehehe "wiem bo mi tak powiedział pracodawca" XD
  • Odpowiedz
@Stragan ale ja nie pracuje po 12 godzin i może dlatego,max 8 no 9 to już naprawdę max,do tego jest to praca "państwowa" a nie w januszexie więc musi być wszystko si bo są kontrolę często
  • Odpowiedz
@FUTdeals: no to po co puszczasz wcześniej? Zapisuj ich wyjścia wcześniej i wtedy nie ma problemu. ja jestem zwolennikiem zdrowego podejścia i też nie rzucam paragrafami jak nie ma potrzeby ale nic mnie nie tak nie triggeruje jak wywlekanie przepisów przez pracodawcę jak mu pasuje a jak nie pasuje to powoływanie się na zasady moralne.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bizonsky: po prostu czasem zdarzają się jakieś sytuacje wyjątkowe, zarówno ze strony pracodawcy jak i pracownika, szacunek i zrozumienie powinien działać w obie strony, a nie ze jak ja coś chcę to spoko a jak pracodawca to straszymy pipem
  • Odpowiedz
@atrax15: nie rozumiem. nie pisz mi, że nie ma przepisu o 11h na dobę a nie w nocy, bo jest, co ma ta dalsza argumentacja do tego co napisałem

@FUTdeals: przeczytaj wszystkie wpisy :) zgadzam się z tym komentarzem, ale nie zgadzam się że w kontekście historii opa pracodawca ma prawo od niego tego wymagać (a to sugeruje osoba której bronisz), są granice. ja sobie nie wyobrażam tracić
  • Odpowiedz
  • 1
@bizonsky: no opka jak najbardziej nie ma sensu żeby jechała wracała i jechała ponownie jak pewnie wszystko może dostać mailem itd
Odnosilem się do tego co napisał wcześniej @Creedmoor że takie rzucanie paragrafami, poza sytuacją kiedy nie ma już innego wyjścia jest słabe.
  • Odpowiedz
ale ja nie pracuje po 12 godzin i może dlatego,max 8 no 9 to już naprawdę max,do tego jest to praca "państwowa" a nie w januszexie więc musi być wszystko si bo są kontrolę często

@atrax15: 11 godzin przerwy musi być niezależnie od tego czy to praca państwowa po 8 czy 12 godzin w firmie prywatnej. Przesłałem ci link przecież, cięzko przeczytać ze zrozumieniem?
  • Odpowiedz
@Creedmoor kolego, wszystko ok, ale ten przepis jest spoko.
Pracuję w firmie w którym MOŻNA go ominąć, ale tylko jak się na to zgadzamy, a często wynika to z naszych wewnętrznych zamian albo na przykład z tego że idziesz w niedzielę na nockę żeby hajs się zgadzał, a w poniedziałek masz drugą zmianę i wtedy jest ok.
Gdyby nie ten przepis to była by niezła patologia...
  • Odpowiedz
a------------y w sezonie po 20 godzin na dobę, bo tyle było roboty. Dostawaliśmy za to dobry hajs i każdy był zadowolony

@Creedmoor: już raz dałem się nabrać na takiego januszexa, który obiecał hajs oraz inne dobra za to, że p------------y w kilku dla firmy, bo jest z-------l i robić nie było komu. I wiesz co? G---o, zostaliśmy zlani ciepłym moczem. Byłem młody oraz głupi, ale przynajmniej mam nauczkę żeby nie
  • Odpowiedz
@ZmutowanaFrytkownica: Nic mnie nie musi ratować. W tamtych czasach zarobiłem bardzo dobrze i do dziś cieszę się, ze miałem taką możliwość. Dzisiaj też pracuję ciężko i dużo, a skutek jest taki, że nie interesuje mnie co ile kosztuje. Stać mnie na wszystko.
  • Odpowiedz
@megana_: walcz o swoje.

Od siebie dodam tylko że mieszkam ( żyję z całą rodziną) i pracuję w Niemczech. Uwierzcie mi że gdyby ktoś do mojego kolegi z pracy z DE coś takiego powiedział że jutro rano ma być na 8 bo szkolenie a ma drugą zmianę, to by go wyśmiał i powiedział że jak chce to może szkolenie o 14:00 zrobić bo o tej godzinie zaczyna pracę. Tyle w
  • Odpowiedz
  • 0
@Creedmoor: no to może jesteś jedynym dobrodusznym, bo z tego co pamiętam, janusze zawsze żądali, by myć autobusy po pracy, w czasie przewidzianym jako wolny (te 9h) i zawsze wychodziły z tego 2h darmowego z--------u.
  • Odpowiedz